A l’octubre començarà la Temporada de tardor-hivern de la sala Nau B1 de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (el Vallès Oriental), que s’allargarà fins al gener. Per primera vegada es farà sense restriccions COVID-19 i, com sempre, les entrades i els abonaments (Escena Gran) tindran preus assequibles. La programació té una desena de concerts, és variada i inclou diversos gèneres musicals.

Obrirà la temporada Agua bendita, el dia 8 d’octubre, a les 22 h. La banda barcelonina està de gira del seu 30è aniversari amb els temes clàssics de la formació. Agua bendita neix els anys noranta al barri de la Trinitat de Barcelona com un grup d’amics que s’ajunten per tocar el que els agrada més: una mena de barreja de punk, ska i reagge. Després de més de 20 anys, Moussa Castro, compositor i cantant d’Agua bendita, torna als escenaris per compartir amb el públic tots els clàssics de la banda i, en especial, les cançons de les dues primeres maquetes. El preu de les entrades és de 15€ (7,50€ #SecretJove)

El segon concert anirà a càrrec de Ladilla Rusa. El grup d’electro-pop format per Tania Lozano i Víctor F. Clares, actuarà el dia 22 d’octubre, a les 22 h, i presentarà el seu segon disc: “Costumbrismo mágico”. Del seu primer disc, “Estado del malestar”, ha popularitzat cançons com “Bebo (de bar en peor)”, “Criando Malvas”, “Princesas” i les que ja són gairebé himnes de revetlla: “Macaulay Culkin” o “KITT y los coches del pasado”, amb els quals han aconseguit milions de reproduccions a la xarxa. El grup porta l’humor i la festa com a banderes i se’l considera un dels grups humorístics musicals de referència del país. Aquesta serà una nit per ballar amb els temes més trencadors i festius del grup. El preu de les entrades és 18€ (9€ #SecretJove).

El tercer en actuar aquesta tardor-hivern serà David Carabén, el 27 d’octubre, a les 20 h, amb el concert “Una nit al cinema”, inclòs en el Festival Panoràmic Granollers. David Carabén – líder del grup Mishima-, veu i guitarra, presentarà un recull de cançons i records sobre la influencia del cinema en el seu treball: les imatges que l’han inspirat, les bandes sonores de la seva vida… Aquest serà un concert ideal per conèixer el perfil cinèfil de David Carabén. El preu de l’entrada és de 5€ i no hi ha descomptes.

El 29 d’octubre, a les 22 h, pujaran a l’escenari de la Nau B1 Maria Jaume i el grup Marialluïsa. Marialluïsa són Pau Codina, veu i guitarra; Carles Guilera, guitarra elèctrica i teclats; Andreu Dalmau, Baix; i Pol Mitjans, bateria. Maria Jaume, veu i guitarra, s’acompanya de Lluís Cabot, baix i cors; Joan Vallbona, guitarra elèctrica i cors; i Joan Torné, bateria. El concert serà una presentació doble: els Marialluïsa presentaran el seu nou disc “La vida és curta però ampla”, un treball d’un deliciós pop sensual que ens farà enlairar amb els cinc sentits; i la mallorquina Maria Jaume, un talent emergent clau en l’escena musical recent, presentarà el seu segon disc, “Voltes i voltes”. És qüestió de no perdre’s dues de les millors propostes musicals de l’escena actual. El preu de les entrades és 15€ (7,50€ #SecretJove).

El 5 de novembre, a les 22 h, serà el torn de Paula Grande. La cantant actuarà amb la seva banda:Vic Moliner, baix, i Andreu Moreno, percussió. El trio presentarà el disc “D.O.’s (denominación de orígenes)”, un treball de 10 cançons que, per mitjà del llenguatge del hip-hop i els ritmes afrollatins, ens porta melodies que fan ballar i lletres que expliquen històries reals i palpables. Paula Grande fa ballar fins i tot les penes. El preu de les entrades és de 15€ (7,50€ #SecretJove).

L’artista Xarim Aresté, veu, guitarra, harmònica i violí, presentarà el dia 12 de novembre a les 22 h, el disc “Ses entranyes”, amb la seva banda formada pels músics Ricard Sohn, piano, orgue i sintetitzador; Enric Fuster, bateria; Joan Garcias, contrabaix; Pep Garau, trompeta; i Tomeu Garcias, trombó. “Ses entranyes” és el cinquè disc d’estudi de Xarim Aresté en la seva carrera en solitari. Aquest treball és fruit de la creativitat desbordant de l’artista, que no para de compondre i publicar cançons, a més d’explorar el món de la literatura i la pintura. El preu de les entrades és de 15€ 7 (7,50€ #SecretJove).

El dia 26 de noviembre, a les 22 h, dins la MOSTRA D’ARTISTES RESIDENTS de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, la Nau B1 acollirà els grups Zanahorions i Catástrofe Club en concert. Totes dues formacions tenen la residència artística als Bucs musicals de Roca Umbert. Zanahorions fa una música entre el post-rock i l’indie, la banda sonora de la inquietud en la maduresa. En aquest concert presenten el seu segon disc, “OBAC”. Zanahorions porta un directe que neix de la foscor, travessa per les ombres i el color i avança en tot moment cap a la recerca de la llum. CATASTROFE CLUB és el grup de difícil classificació format per Josep M. Herrera (veus, guitarres i programacions) i David Molina (baix, teclat i programacions). Presentarà el seu tercer disc, “El Crecimiento infinito (Hidden DIY, 2022)”, amb el qual tanca una trilogia que interpel·la la gent sobre el col·lapse del planeta. Per això, els membres de CATASTROFE CLUB es defineixen com a retratistes de la catàstrofe global, una catàstrofe fruit de l’obsessió per un creixement sense límits.

Els Catarres presentaran disc el 17 de desembre, a les 22 h. Es tracta de Diamants, una obra polièdrica en la qual cada cançó té el seu color. En aquest treball discogràfic, la banda originària d’Aiguafreda passa del pop al folk, el punk-rock i el dub, amb un grau de maduració dels temes i l’optimisme que els caracteritza. Els Catarres –Roser Cruells, contrabaix; Joan Riera, acordió i guitarra, i Èric Vergés, veu- tornen a Granollers més electrònics i rockers que mai. El preu de les entrades és de 20€ (10€ #SecretJove).

Sona la llum, de la Cia. La Curiosa, serà a la NauB1 el 21 de gener de 2023, amb dues sessions, a les 16.30 h i a les 17.30 h. La companyia la formen Claudia Gomez, música, i Alba Marina Rivera, il·lustració, i amb aquest espectacle de set escenes independents endinsa el públic en mons de colors, textures, formes i sons variats i sorprenents. És un espectacle a base de petits quadres sonors amb un llenguatge plàstic i està recomanat per a infants de 0 a 5 anys. El preu és de 8€ i no hi ha descomptes.


Tancarà la programació, RITAS, el dia 28 de gener de 2023, a les 22 h. RITAS és el projecte “Reggae Influence for Three Alto Saxophones (RITAS)” del compositor i intèrpret de Granollers Francesc Vidal i de la cardedeuenca Laia Martínez Gelabert. És una nova proposta musical amb fusió d’estils: reggae, jazz, indie i funk. La interpreten Francesc Vidal, composicions i saxo alt; Laia Martínez Gelabert, veu i lletres; Joan Mas, saxo alt; Nil Villà, saxo alt; Adrià Martínez Gelabert, guitarra; Tomas Fosch, teclats; Bernat Guardia Arenas, baix; i Pau Font Ayala, bateria. El preu del concert és de 12€ (6€ #SecretJove).

Les entrades i els abonaments per a la Temporada 2022-23 de la Nau B1 són a la venda a www.rocaumbert.cat i a www.escenagran.cat .