El Panoràmic, festival de Cinema, Fotografia i més celebra la seva cinquena edició del 15 d’octubre al 28 de novembre de forma simultània a Granollers i Barcelona. El festival, que pretén ser un punt de trobada entre la imatge fixa i la imatge en moviment, amb disciplines que van de la fotografia al cinema, el vídeo, la instal·lació i altres pràctiques visuals contemporànies, comptarà, com sempre, amb exposicions, projeccions, debats, tallers i conferències en diferents espais culturals de les dues ciutats.

A Granollers, el festival se celebrarà a l’espai cultural Roca Umbert Fàbrica de les Arts -que acollirà el gruix de la programació-, al Museu de Granollers, al Museu de Ciències Naturals i al Cinema Edison. A Barcelona, el festival se celebrarà a l’Arts Santa Mònica, al centre de fotografia Kbr de la Fundació Mapfre -que acollirà un cicle de conferències-, a la Fundació Foto Colectania, a La Virreina Centre de la Imatge i a l’escola internacional de fotografia Grisart.

La temàtica d’enguany del festival és “Incertesa, Atzar, Predicció”. Totes les creacions artístiques presentades al Panoràmic giraran al voltant d’aquests tres conceptes, debatint, interrogant, reflexionant o obrint noves vies d’investigació que defugin de la representació de la realitat i projectin futurs possibles.

“La incertesa té a veure amb el coneixement que implica una informació imperfecta o desconeguda. S’aplica a les prediccions o al desconegut, i és transversal en tots els àmbits del coneixement. En deriven diferents aspectes, com el risc, les prediccions, les previsions, els pronòstics o l’atzar, conceptes que ens informen del món conegut, així com del futur i de tot allò que desconeixem”, explica l’equip directiu del Panoràmic.

A més, el Panoràmic presenta avui la imatge gràfica de la seva cinquena edició. El festival ha optat per una fotografia d’Alba Serra, exalumna de l’escola Grisart, una imatge enginyosa i que evoca certa incertesa i atzar, conceptes vinculats a la temàtica d’enguany. “Una fotografia divertida, sorprenent, inestable, que parla sense dir i en la que no saps ben bé què passa”, en paraules de l’equip directiu del Panoràmic.