Família! La guanyadora de l’entrada doble per anar al teatre a veure “La Motxilla de l’Ada” aquest dijous 15 de juliol a les 18:30h al SAT! – Sant Andreu Teatre de Barcelona és:

.Anna Estol.


Moltes felicitats!

 

No estem acostumats a considerar la valentia com una qualitat de la canalla, en general, ni de les nenes, en particular. La història de l’Ada, una nena trans, tanca una trilogia dedicada, precisament, a les nenes valentes. Aquests infants son especialment vulnerables i miren d’encaixar en la societat binària en la que vivim. Decidir la identitat de gènere és un dret humà i volem donar-los veu fent un espectacle ple de delicadesa, sensibilitat i emoció.

La identitat sexual té més a veure amb allò que tenim al cap més que no pas amb els òrgans sexuals. Amb El Jordi Palet, dramaturg de l’espectacle, ens hem imaginat una nova història (la tercera) protagonitzada per uns personatges femenins i, més concretament, per nenes capaces de vèncer les seves pors.


La protagonista d’aquesta ficció, basada en molts casos reals, quan va néixer es deia Adam i des de ben petit sentia que la motxilla invisible que duia (aquella que tots i totes portem i que anem carregant al llarg de la vida) li pesava massa. Somiava que era una nena i se sentia feliç, lleugera i lliure. Així que un dia va decidir “perdre la motxilla” i, amb la motxilla, també va perdre l’“m” del seu nom i l’“m” de masculí… i es va convertir en l’Ada.

La motxilla de l’Ada és una explosió de llum i optimisme que ajuda a reflexionar sobre el gènere, el valor de la diferència i la importància de la identitat; és també la història d’uns pares que han decidit acompanyar la seva filla des de l’amor incondicional i el respecte. Una història TRANSformadora i emocionant que TRANsportarà al món a les sensacions de l’Ada per veure i viure el seu TRÀNSIT.

La motxilla de lAda tanca una trilogia escènica i musical dedicada a les “nenes valentes”. Va començar amb LEndrapasomnis, en què una nena de nom Dormissona aconseguia vèncer les pors que li feien perdre el son i va continuar amb La nena dels pardals, un relat inspirat en un episodi de la història recent de la Xina en el qual una altra nena, la Ming Li, s’enfrontava a les lleis d’un dictador i ens mostrava la saviesa innata dels infants en salvar uns pardals injustament acusats de malmetre les collites. Totes dues han estat propostes amb un gran èxit. De fet, LEndrapasomnis (2014) va ser Premi de la Crítica al millor espectacle per a públic familiar i La nena dels pardals (2017) va tenir dues candidatures als premis Max i es va endur el Premi de la Crítica i el Premi Butaca al millor espectacle per a públic familiar, a més del Premi de la Mostra Igualada i el Premi Enderrock de la Crítica al millor disc per a públic infantil i familiar.