Família! Aquí teniu la guanyadora de l’entrada doble pel Festival La Mare el dissabte 30 de juliol a Solsona!!!

19 jul. 2022 | Concursos

Família! La guanyadora de l’entrada doble per anar al Festival La Mare el dissabte 30 de juliol al parc de la Mare de la Font i la font de la Mina de Solsona és:

.Berta Albets.

Moltes felicitats!

L’associació La Mare Cultural organitza la tercera edició de La Mare l’últim dissabte de juliol al parc de la Mare de la Font i la font de la Mina de Solsona, que presenta noms com Xarim Aresté, Tarta Relena, Mirla Riomar o DJ Anita Dinamita. En un format expandit, renovat i amb una aposta decidida per la multidisciplinaritat, La Mare proposa música de cantautor, circ contemporani, dansa, stand-up comedy, il·lustració i l’escultura com a disciplines protagonistes, a banda de la gastronomia de proximitat. Enguany una única entrada de 35 euros, que es pot comprar en línia al web de l’organització, permetrà l’accés a totes les actuacions i exhibicions artístiques. 

La Mare 2022 disposarà de dos escenaris, on s’hi celebraran audicions simultànies, deixant a l’espectador llibertat de moviment i participació. “L’espai de la font de la Mina està pensat per a les actuacions reposades, mentre que el segon escenari acollirà propostes més mutables i físiques per contribuir a reforçar l’efecte immersiu experencial”, segons explica l’organització.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i múltiples organitzacions del territori, el festival es desenvoluparà a partir del dissabte a la tarda i es clourà a les dues de la matinada. En l’àmbit musical nacional, el duet Tarta Relena interpretarà Fiat lux (The Indian Runners, La Marfà i (A)phònica, 2021), el seu primer disc de llarga durada basat en el concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l’evocació sentimental. La seva és una proposta de sonoritats de diferents estils de músiques vocals de la mà del folk tradicional i el gregorià progressiu. La Mare abraça també les ganes de créixer i expandir-se del cantautor ebrenc Xarim Aresté, que presenta el seu nou treball discogràfic Ses entranyes (RGB Suports, 2022). També actuarà Joan Colomo, un dels autors més inclassificables de l’escena musical catalana. El músic de Sant Celoni va clausurar el 2021 amb Disc trist (B-Core), un àlbum mig conceptual que emana de l’ímpetu social constant d’exigir la felicitat.

En una dimensió més local, la solsonina Gemm Sol s’apodera també de la Mare de la Font a ritme de reggae, pop i folk. La cantautora del treball No està bé (Segell Microscopi, 2021) és una de les promeses del pop costumista català més actual.

Per primer cop, La Mare incorpora a la seva programació artistes del panorama musical internacional. És el cas de la brasilera Mirla Riomar, cantant i compositora que transmet ancestralitat i arrels socials d’un Brasil que ha fusionat diverses cultures al llarg d’una història marcada per la colonització. En el seu nou disc, Afrobrasileira, la també percussionista i ballarina proposa una amalgama de cançons acompanyades d’un show dinàmic i visual amb la dansa com a forma d’expressió. Així mateix, sota el nom de DJ Anita Dinamita, el cartell presenta la xilena Ana Tijoux. La lletrista, que s’agermana amb el hip-hop fusió, s’ha erigit com una exponent del seu gènere a nivell global.

Les arts escèniques se sumen al programa de La Mare amb un pes preponderant del circ, la dansa i la comèdia en viu. Rauxa Cia són Xavi Sánchez i Anna Serenelli, dos artistes circenses especialitzats en manipulació d’objectes, acrobàcia i dansa. Després de girar per Croàcia, Itàlia i Suïssa, el 30 de juliol presenten a Solsona La crisis de la imaginación, un espectacle de circ contemporani basat en l’absurd, la poesia i la fantasia. Quant a l’stand-up comedy, a banda d’un artista per anunciar, hi ha confirmat l’humorista Godai Garcia, que se serveix d’un to corrosiu i singular per reflectir als seus monòlegs la pròpia concepció de la flora i la fauna de tot tipus i del sistema en general.

Il·lustració i escultura locals

A banda de la dimensió musical, la proposta expositiva d’enguany s’impregna de segell local en les branques de la il·lustració i l’escultura. L’obra i talent de Sònia Genestar (Sant Llorenç de Morunys) i Domènec Marmi (Solsona) són protagonistes de la il·lustració. Genestar escodrinya la identitat amb l’ajuda de l’espai i la natura per mitjà del color com a llenguatge principal, a més de tècniques digitals i tradicionals. En el cas de Marmi, el disseny i la il·lustració conviuen en els seus projectes d’una manera evident. Amb els anys, l’obra pren una via més gràfica, colorista i de distorsió. Quant a l’escultura, diferents punts del recinte mostraran obres de l’artista plàstic i ninotaire Josep M. Rius, “Joma”. L’artista barceloní establert a Llobera proposa una doble intervenció escultòrica.