Família! El guanyador de l’entrada doble per anar al concert de Dirty & Harry i Talcö el dissabte 18 de desembre a les 19h a Doria Llibres de Mataró, dins del Maresme Sound és:

.pdm5222@

Moltes felicitats!

Com? Molt fàcil! Mail a info@laculturanovalres.com dient “La Cultura No Val Res + Dirty & Harry i Talcö”. Entre tots els participants, farem el sorteig el dimarts 14 de desembre. Que la sort us acompanyi!!

Dirty & Harry i Talcö treuen Artificial Island, un split compartit i Aiguamoll Records editen en una edició en CD a partir del 03 de desembre.

Lluny del que és conceptual, de l’intel·lectualisme, de l’electrònica amb coartada mental, Artificial Island proposa apagar el còrtex frontal i allò racional, i tornar a la pista, al ball i l’eufòria.

Progressions que ens porten a un clímax d´eufòria. Melodies que busquen el trànsit, l’èpica, el moviment físic per apagar el (excessiu) moviment mental, la dissolució de la personalitat en una espiral de moviment, d’hipnosi, el ball i la pista, on va néixer la música electrònica, on se sublima i on no hi té rival.

Artificial Island està pensat pel directe, per fer ballar el públic. Un split CD que barreja idm i tecno melòdic.

Dirty & Harry, un duo mataroní format per Ramon Maspons i Xavier Bruguera, que fa anys actuant en l’escena de Mataró i Barcelona, i que després de dos anys en l’estudi ens presenten 4 talls on es condensen les seves influències i els estils que transiten des dels seus inicis.

Techno melòdic, cyberdelia, electrònica i les raves de principi dels noranta amb tocs d’IDM de l’escola Warp i un imaginari deutor del misticisme que generava la música electrònica en els seus pioners.

En Humana, el seu debut en CD trobarem temes plens de melodies, ritmes trencats, veus celestials i una energia contundent i continguda al mateix temps, un exercici no tant de revival sinó d’actualització d’un so que va caure en l’oblit de l’electrònica de masses, però que mai s’ha acabat d’anar.

Talcö és un duo de música electrònica format a Mataró l’any 2002 pel Dj i productor Marc Latorre (Marc Nurel) i el també productor Raül Sala (Tatsumi & Masako).

La seva música ha anat evolucionant de l’experimentació sonora propera a la indietrònica i al trip hop dels seus primers anys a una música més ballable amb tocs synth pop i pinzellades d’IDM. Els seus referents són noms mítics de l’electrònica com Orbital, Mum, Matmos, Autechre o Massive Attack.

Fins al moment han publicat quatre àlbums; Retalls (2003), Things to do in the south pole (2004), Last week (2013) i l’EP Constellation (2013), a més d’un parell de singles titulats New Room (2012) i Turu (2014).

A principis del 2021 van treure Neón EP, el nou treball del duo de música electrònica del Maresme; un EP compost per cinc temes que desprenen calidesa i ens envolten en atmosferes vaporoses i melodies melancòliques. Helio, Neón, Kriptón, Xenón, Organesón, tots ells gasos nobles, ens transporten a un univers particular i lluminós, gràcies a l’ús de pads mesurats, però preponderants, i aquests timbres elegants marca de la casa. Talcö juga en aquest àlbum amb arpegis que es retorcen i es barregen amb unes bases plenes de glitches i ritmes entretallats.

A més han col·laborat en la banda sonora del curtmetratge Carn, seleccionat al festival de Sitges i han participat en diferents festivals com Artclic! o Sonic June i han compartit cartell amb artistes de la talla de Museless, Dj Swet, Noir Noir, Playback Maracas, entre d’altres.

Dirty & Harry i Talcö es presenten amb un CD compartit d’Idm i Techno pensat per gaudir dels ritmes ballables deixant-nos portar per les progressions melòdiques i l’excitació del col·lectiu.

Dirty & Harry són Techno melòdic, cyberdelia, electrònica i les raves de principi dels noranta amb tocs d’IDM de l’escola Warp

Talcö són l’experimentació sonora propera a la indietrònica més ballable amb tocs synth pop i pinzellades d’IDM.