Família! La guanyadora del circuit termal per a dues persones al Balneari Sant Vicenç de Els Banys de Sant Vicenç és:

@laurarraga

Moltes felicitats!!!

L’Hotel Sant Vicenç, situat en un bell entorn muntanyenc amb vistes sobre el Segre, brinda aigües mineromedicinals i tractaments d’spa. Al restaurant ofereixen cuina típica de la regió. L’esmorzar se serveix amb bufet i el dinar i el sopar amb carta.

A la carretera que va de la Seu d’Urgell a Puigcerdà hi ha el poble dels Banys de Sant Vicenç, el nom del qual indica la presència d’aigües termals; el document més antic que hi fa referència data del 965.

Els Pal, propietaris d’un hostal, van adquirir els drets sobre les deus i el 1775 van transformar l’hostal en balneari. El 1870 Antoni Pal i Solé va ampliar les instal·lacions amb un nou edifici, que durant la Guerra Civil va ser confiscat i utilitzat com a hospital, i finament destruït per les bombes. El balneari va tornar a l’antic edifici, que s’ha anat modernitzant amb equipaments de termalisme i que avui és un acollidor hotel.

L’aigua d’aquest entorn és de mineralització molt dèbil, hipotònica, alcalina i sulfurosa. Brolla a 40 graus i entre els seus components destaquen el sodi, el sílice, el sulfat i el bicarbonat. Aquest tipus d’aigua es recomana per a tractar afeccions reumàtiquesrespiratòriesdèrmiques i psicosomàtiques.

El balneari Sant Vicenç ofereix un ampli ventall de tractaments d’hidroteràpia, tècniques de l’aparell respiratori, embolcalls de fangs i d’algues, parafangs, pílings corporals amb sals de la mar Morta i massatges terapèutics amb pedres volcàniques calentes, tècnica metamòrfica, etc.

Les habitacions són exteriors i disposen d’aigua termal. També la piscina exterior —oberta de primavera a tardor— aprofita l’aigua de la deu. El centre està envoltat de boscos.

Hi ha moltes activitats per fer a la regió: pesca de la truita al Segre, excursions per la serra del Cadí, pràctica d’esports d’aventura, esquí i pobles i ciutats de ric patrimoni cultural.