L’exposició “Elogi del malentès” ens planteja la premissa del malentès com a generador de nous paradigmes per la comunicació i producció de continguts, a partir del qüestionament de les estructures i convencions socials hegemòniques i prenent la diferència com a punt de partida per explorar críticament l’entorn.

Des d’aquest plantejament, la comissària Joana Hurtado Matheu ens presenta l’obra de tretze artistes que exploren i assenyalen les tensions a base de confrontacions, errors i interrupcions, entre d’altres. En paraules d’Hurtado, “cada una inventa les seves pròpies estratègies per desafiar tant el nostre imaginari com les nostres relacions”.


Aquesta exposició és una iniciativa del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, comissariada per Joana Hurtado Matheu, i organitzada en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, a través del Vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, i amb l’Ajuntament de Badalona. Aquesta exposició forma part d’un cicle d’itineràncies que va començar el mes de setembre de 2019 a Mataró i que té previst finalitzar l’any 2022 a la ciutat de Terrassa.

Les  obres que es podran veure són de les artistes següents: Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES I SERVEI EDUCATIU


Totes les activitats complementàries previstes amb públic afectades per l’abast temporal de les mesures establertes per la Generalitat de Catalunya (Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre) queden suspeses o ajornades fins a nou avís. Queden exceptuades les visites escolars, que es podran continuar duent a terme durant els 15 dies a què es refereix la Resolució.

Les activitats programades actualitzades a data 3 de novembre són:

SERVEI EDUCATIU

A càrrec d’A Bao a Qu

PER A GRUPS FAMILIARS

«Joc de paraules». Visita dinamitzada i taller experimental (a partir de 6 anys, preferiblement). Durada: 1 h 30 min
Inscripcions: elcarme@badalona.cat
Places limitades
Diumenges 13 i 27 de desembre, a les 12:00  

PER A GRUPS ESCOLARS

«Explorem el malentès». Visita dinamitzada i taller experimental. Durada: 1 h 15 min (primària) i 1 h 30 min (ESO, batxillerat i CF). Cal concertar dia i hora a través de l’adreça electrònica elcarme@badalona.cat

ACTIVITATS VINCULADES

Presentació de l’exposició a càrrec de Joana Hurtado Matheu, comissària de l’exposició
Dimecres, 18 de novembre, a les 18:30

Visita a l’exposició i performance de poesia i música electrònica if true: false; else: true; amb Maria Sevilla, poeta i docent, i Joan Martínez, músic i matemàtic
Inscripcions: elcarme@badalona.cat
Places limitades
Diumenge, 29 de novembre, a les 11:00

Visita a l’exposició i conferència performativa, De l’error a la pedra o de la literatura a l’objecte, per als alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo
A càrrec d’Anna Dot, artista i conversa entre Anna Dot i els alumnes de l’escola
Dimarts, 17 de novembre, a les 09:00
Dimarts, 24 de novembre, a les 09:00
Divendres, 27 de novembre, a les 12:30

Visita dinamitzada per a l’Associació de familiars de persones amb Alzheimer de Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma
Data a confirmar

Tant el servei educatiu com les activitats vinculades són gratuïts.

Per a més informació sobre l’exposició, podeu visitar el catàleg en línia al web de la Diputació de Barcelona.

Lloc i accés: Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (Francesc Layret, 78-82, planta -1, Badalona)

Dates:   Del 3 de novembre de 2020 al 17 de gener de 2021

Entrades: Entrada lliure

Horari: De dimarts a divendres de 16:30 a 20:00; dissabtes d’11:00 a 14:00 i de 16:30 a 20:00, i diumenges d’11:00 a 14:00

MESURES ANTICOVID:


D’acord amb la normativa vigent per control de la propagació de la pandèmia de la COVID19, s’han establert les mesures de seguretat i higiene que marca la normativa vigent i que, en resum, són:

– Limitació de l’aforament (20 persones)

– Registre de les persones assistents a l’entrada

– Obligatorietat de l’ús de la mascareta

– Ús de gel hidroalcohòlic abans d’entrar a la sala

– Compliment de la distància de seguretat entre persones