El Centre Cultural El Carme de Badalona ha inaugurat l’exposició «Anar i tornar a Brossa», una selecció d’obres del Fons Patrim de la Col·lecció Belles Arts de la Universitat de Barcelona. La mostra reuneix 34 obres a propòsit del centenari del naixement de l’artista Joan Brossa, on conviuen les obres de la Facultat de Belles Arts i una selecció d’obres del poeta.

Amb aquesta fusió d’obres es posa en rellevància la vigència de la producció de Brossa per projectar-la també cap al futur, “l’obra que genera obra”, expliquen les comissàries Mar Redondo i Eva Figueras. “Joan Brossa es converteix en un magnífic eix d’investigació, d’aprenentatge, d’interacció i d’expansió dels processos de creació” afegeixen. La majoria dels artistes son exalumnes de la Facultat de Belles Arts, però també trobem professors i alumnes actuals. Així mateix, les disciplines artístiques son diverses: produccions audiovisuals, gravats, instal·lacions, fotografies, escultures i llibres d’artista.


L’exposició es completa amb dues activitats. Primer, el Centre Cultural El Carme organitza visites guiades tots els diumenges a les 12:00. I per altra banda, al mateix espai, tindrà lloc una taula rodona el dia 18 de gener a les 19:00, “La creació en acció! L’art ens dona veu?”. En aquesta trobada hi participaran Glòria Bordons, especialista en Joan Brossa; la fotògrafa Amanda Bernal i l’artista Joan Puche, amb Mar Redondo com a moderadora.

Lloc: Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78-82, Badalona)

Dates: Del 20 de novembre de 2018 al 3 de febrer de 2019


Horari: De dimarts a divendres de 16:00 a 20:00, dissabtes d’11:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00, i diumenges i festius d’11:00 a 14:00

Entrada gratuïta