Territori en dansa urbana

HAPPY EVERYTHING. Agnés Sales

Creació en solitari que, mitjançant una fisicalitat híbrida entre les danses urbanes i la dansa contemporània, pretén indagar sobre el concepte de la felicitat, les festivitats i la comercialització, i la seva indústria. Agnés posa sobre la taula que la paraula “felicitat” forma part del llenguatge quotidià, del nostre imaginari cultural present a les nostres vides, i que és estrany el dia que no l’escoltem, la llegim o, inclús, la pronunciem.

Agnés Sales és una ballarina que es va introduir dins de la cultura hip-hop amb el grup de breaking La Cueva, que va aconseguir l’any 2015 i 2016 arribar a la primera posició a la BOTY de França, i també va guanyar la categoria experimental a l’Open Your Mind, el 2018. Paral·lelament, es va llicenciar en ciències de l’activitat física i l’esport a INEFC i es va formar a l’escola Varium. Ha treballat amb companyies que beuen del circ, el teatre, la dansa contemporània i les danses urbanes: com Iron Skulls, La Intrusa, Marcel et ses Drôles des Femmes, VAYA, Chriki’Z y SPOART. Actualment, forma part de la companyia Zero en Conducta, i també és intèrpret i directora de la companyia Agnés Sales & Héctor Plaza.

Direcció: Agnés Sales Intèrpretació: Agnés Sales Durada: 20 minuts

 

SANTA DE SUSTRATO AUTÓNOMO. Inés-Sibylle Vooduness

Peça work in progress, inspirada en algunes escenes de la vida de la màrtir Santa Inés. La ballarina reflexiona sobre el seu propi desig i explora les fronteres i els límits entre el bell i el monstruós. La peça és també un qüestionament del sofriment i sacrifici com a prova legítima d’amor. És possible subvertir narratives religioses per conducte del moviment? Té aquest exercici catàrtic i subversiu alguna cosa a aportar a noves maneres d’entendre els cossos i les identitats?

Inés-Sybille Vooduness és ballarina, coreògrafa i investigadora cultural. Des de 2018 i fins a 2022 forma part del col·lectiu Ku’dancin Afrobeatz, a través del qual desenvolupa el seu estudi del Kuduro, estil urbà angolès, i el Coupé Décalé, ball i música urbana ivoriana. Inés centra ara la seva recerca en la creació d’un llenguatge poètic que li permet abordar grans nocions identitàries gràcies a la dansa, i a totes les inquietuds i expressions contemporànies que la travessen. Ha participat com a coreògrafa i ballarina en el Festival Grec, Mac Festival i Museu Thyssen de Madrid, entre d’altres.

Direcció: Inés-Sybille Vooduness Intèrpretació: Inés-Sybille Vooduness Durada: 30 minuts

 

YOU ARE NOT A GHOST. Aina Lanas

Solo de dansa creat per We Are Novias (Aina Lanas i Valentina Azzati) que ens situa en una realitat paral·lela decadent on la tecnologia ha suplantat l’ofici humà i les relacions socials, i ens presenta una humanitat solitària i amb seriosos problemes de salut. La protagonista encarna una espècie de superheroïna que viu en un forat fosc de la ciutat decrèpita, amb una vida semi-virtual en la qual lluita contra les seves petites grans batalles. La història ficciona la situació personal que la intèrpret està vivint, en la qual cohabiten l’actual pandèmia mundial i un sever cas de traumatisme cranioencefàlic patit pel seu pare, que l’ha portat a viure tancat en una clínica i sota extremes restriccions durant més de 8 mesos.

Aina Lanas és una ballarina i coreògrafa formada en dansa clàssica, contemporània i danses urbanes entre Espanya, USA, Japó i Senegal. Ha treballat en companyies com: Kulbik, Cirque du Soleil, Jazzbetween, In Motus, Africa Moment, Piny Orquidaceae o LaCerda. Formada en fotografia, dirigeix projectes de videodansa que han rebut premis en festivals internacionals com Homescreen (San Diego). Imparteix classes de danses urbanes al grau superior de coreografia de l’Institut del Teatre i treballa per a la indústria musical, TV, publicitat i/o marques com a ballarina i directora de moviment. Dirigeix el seu propi projecte: Cia Aina Lanas, des del qual ha dirigit peces com Aye-Nah, MAWU, Desasosiego o Limbos.

Direcció: We Are Novias (Aina Lanas i Valentina Azzati) Intèrpretació: Aina Salas Durada: 20 minuts

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.