Projeccions de Nadal: Pippi Calcesllargues

En els darrers anys, el moviment feminista ha recuperat per a la seva causa aquesta clàssica sèrie de la infància i la seva entremaliada protagonista. I no sorprèn que hagi passat. Mentre que la gran majoria de princeses de les pel·lícules i sèries infantils del segle passat depenien completament de l’amor del seu príncep, Pippi ensenyava que no fa falta ser validada per un home per ser feliç. Demostrava, per contra, que la felicitat pot aparèixer quan qüestionem allò establert. Dormir amb els peus al coixí, tenir una força sobrehumana, conviure sota un mateix sostre amb un mico i un cavall o portar sempre un vestit sargit i unes mitges desaparellades són petites accions que ens demostren que l’essència de la Pippi resideix –a més d’a les seves dues icòniques trenes–a anar en contra del que es considera correcte.

Programa:

Pippi i les primeres neus, Olle Hellbom, Suècia, 1969, 27′

Ha arribat l’hivern i falten dos dies perquè Tommy i Anika comencin les vacances de Nadal. Pippi, no obstant, s’adona que no pot tenir vacances perquè no està escolaritzada, així que decideix anar a l’escola per poder gaudir del seu merescut descans. Però, a classe, s’haurà de sotmetre a unes convencions de comportament que no van amb ella, la qual cosa la portarà a sembrar el caos amb les seves boges ocurrències.

El Nadal de la Pippi, Olle Hellbom, Suècia, 1969, 26′

Passarà Pippi el Nadal sola a Villa Kunterbunt? Aquesta és la pregunta que es fan tots els infants i adults del poble. Mentre la resta de famílies se’n compadeixen perquè estarà, els seus amics Tommy i Anika la conviden a passar la nit de Nadal a casa seva, oferta que Pippi rebutja per poder estar amb els seus animals en una data tan assenyalada. Però el que no sap Pippi és que tots els seus amics li tenen preparada una sorpresa.

Capítols de la sèrie original doblats al castellà. Còpies cortesia de Deaplaneta

 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.