Projeccions de: Douro, faina fluvial | O pintor e a cidade

Douro, faina fluvial Douro, feina fluvial
Manoel de Oliveira, 1931. Portugal. Muda, còpia sonoritzada. 19’. 35mm.

El primer film d’Oliveira, realitzat quan tenia vint-i-dos anys, és un documental que descriu les activitats que es desenvolupaven quotidianament a la riba del riu Douro (Duero en castellà), al seu pas per la ciutat de Porto. “La moderna poesia del ferro i l’acer, l’encant de la natura, la tonalitat de les hores, la joia i la misèria de l’home en la seva lluita pel pa quotidià, tot se’ns presenta amb una veritable grandesa de cor al llarg d’un dia de treball a la riba del riu Douro” (José Régio).

 

O pintor e a cidade El pintor i la ciutat
Manoel de Oliveira, 1956. Portugal. VOSC. 27′. 35mm.

Amb O pintor e a cidade Oliveira va reprendre la seva carrera de cineasta després de catorze anys dedicats a la fotografia. Es tracta d’un passeig per Porto a través de la inspiració del pintor António Cruz. “El film pot resumir-se en tres paraules: talent, honestedat i intel·ligència visual” (André Bazin).

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.