Projecció de «Ex Machina»

Caleb, un jove programador que treballa per a una de les companyies d’internet més grans del món, és seleccionat per passar una setmana amb el seu cap per testar el seu nou gran projecte: l’Ava, una intel·ligència artificial avançada.

Ex Machina, Alex Garland, 2014, Regne Unit, 108’, VOSE

Aquesta pel·lícula és la primera de les obres dirigides per Alex Garland, una coneguda figura dins de l’univers del cinema de ciència-ficció estatunidenc. El film va guanyar el premi Oscar als millors efectes visuals i va ser nominat per a millor guió original.

Ex Machina és representativa de les noves propostes formals que s’estan obrint pas per explicar històries de ciència-ficció. Garland aposta per una posada en escena minimalista, distanciant-se de l’espectacularitat que caracteritza les grans produccions hollywoodianes del gènere.

La manera de filmar la pel·lícula respon a la voluntat del director de mostrar una realitat que ens és més propera del que pensem, fent que el mateix espectador s’identifiqui amb una intel·ligència artificial a causa dels seus atributs humans. D’aquesta manera, el film fa una profunda reflexió sobre el paper de la corporalitat en la concepció de la identitat humana.

Després de la projecció hi haurà una xerrada oberta al públic a càrrec d’Ana Freire (Doctora en Enginyeria Informàtica, docent i investigadora a la Universitat Pompeu Fabra).

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.