Presentació de ‘Catalanament’

Les germanes Planas, La incorrecta, parlaran amb Màrius Serra sobre el seu darrer llibre.

Catalanament és un homenatge al català del segle XXI, una obra per divertir-te mentre recuperes paraules «d’abantes», descobreixes diverses maneres de dir ‘titola’ o ‘parrús’ i aprens anglicismes per a boomers.

Estima amb els apel•latius amorosos més adorables de la nostra llengua i odia fent servir els renecs més nostrats. Sorprèn-te amb l’etimologia d’algunes dites populars, intenta pronunciar embarbussaments impossibles i descobreix paraules úniques i intraduïbles. Repassa les confusions més freqüents del català i posa’t a prova amb els passatemps més gamberros. Preparat per viure en català sense demanar permís ni perdó?

Obre el llibre per qualsevol pàgina i fes match amb el català.

Les germanes Planas són les creadores de La incorrecta (@somlaincorrecta), el seu alter ego lingüístic i hater, que ja acumula més de 65.000 seguidors a les xarxes socials. La incorrecta reivindica la llengua catalana i ho fa a través de l’humor, la correcció i el disseny gràfic.

Graduada en Llengua i Literatura Catalanes (UdG) i postgraduada en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials (UB), la Valentina és el cervell de La incorrecta i també n’és la correctora. Es considera perfeccionista i té certa obsessió per les faltes d’ortografia. Espontània i directa, no pot dissimular la seva mirada crítica, pròpia dels correctors i de les persones inquietes que veuen el món d’una altra manera. Si la Valentina és el cervell del projecte, la Júlia n’és el múscul: creativa de naixement, és qui va donar vida, forma i color a La incorrecta. Diplomada en Disseny Gràfic (Escola d’Art d’Olot) i postgraduada en Disseny Gràfic i Projectes Editorials (Elisava), és un niu d’idees, un tot terreny que s’atreveix a fer qualsevol tasca de disseny gràfic i que treballa meticulosament per compte propi a @lautonoma.

Ho organitza: Biblioteques de Barcelona i Facultat de Filologia i Comunicació de la UB.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.