Poblenou Open Day

El dissabte 7 de maig Poblenou Urban District celebra deu anys de la seva fundació. Una dècada en la qual s’ha dedicat per complet a impulsar i fer créixer el que avui es considera la comunitat creativa més gran de Barcelona. A través de la difusió constant, el treball en xarxa i l’organització d’activitats, l’associació s’ha convertit en un bon exemple de projecte de ciutat així com a referent internacional de dinamització cultural que, deu anys després, mostra els seus fruits amb la celebració del Poblenou Open Day.

Considerat com un dels esdeveniments insígnia dins l’agenda anual de la ciutat de Barcelona, el Poblenou Open Day celebra aquest dècim aniversari amb una programació atapeïda de propostes gratuïtes i obertes a tots els públics, oferint tant als espais associats com als veïns i visitants, la possibilitat de conèixer de primera mà tot allò que any rere any ha anat configurant el teixit cultural i creatiu del districte.

Portes obertes a galeries d’art, centres de creació, estudis d’artistes, showrooms, botigues, espais gastronòmics, conferències, demostracions, tallers o música en directe conformen un llarg llistat de propostes que enguany preveu acollir a més de 15.000 persones des de les 12.00 fins a les 22.00h.

Entre les gairebé cinquanta activitats programades, destaca l’espectacle coproduït per Poblenou Urban District i la Factoria Cultural Martinez “De una soledad muy parecida a la felicidad” basat en un text de l’escriptora i guanyadora del Premi Nobel de Literatura al 2015 Stvelana Aleksiévich i interpretat per l’actriu Patricia Jacas a l’espai ROC35.

A Palo Alto es podran trobar dues exposicions solidàries amb Ucraïna, la primera titulada “ONZE: 10 artistes, 10 subhastes, 1 causa” i la col·lectiva “Artist Against War”, on hi haurà un punt de venda d’art. El 100% del recapte anirà destinat a la iniciativa d’activisme alimentari Health Warriors i a la compra de material sanitari per Ucraïna.

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) convida a veure la instal·lació interactiva “Aigua Invisible”, creada pels estudiants de segon del Master in Advanced Architecture per al Festival Llum d’aquest any, que mostra les petjades d’aigua de la majoria dels productes alimentaris consumits a Europa.

Al bell mig del Poblenou, entre els carrers Pujades i Zamora, l’espai de “El Solar” oferirà una programació per a tota la família amb actuacions de teatre, música en directe, exposicions, tallers, gastronomia i un mercat d’art.

D’altra banda, al carrer de Ciutat de Granada, 34, i sota el nom de “La Nave”, s’emplaçarà una exposició col·lectiva amb peces dels artistes que han participat tant en edicions anteriors com en l’edició d’enguany del Windows Art Circuit, un punt de venda d’art i una conferència a càrrec del dissenyador David Ruiz on presentarà el seu darrer llibre.

 

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.