Pedro Torres. Uxuwell

Uxuwell, de Pedro Torres, és una videoinstal·lació multicanal i una experiència de realitat virtual que aborda diversos aspectes i escales de la realitat, connectant el present amb el passat i el futur, la memòria i l’ambient. El projecte es desplega a través de paisatges reals i ficticis que es barregen i ens conviden a explorar les diferents dimensions que formen la nostra realitat.

A mig camí entre la realitat i la ficció, l’obra transita per paisatges virtuals i reals que guarden una relació directa amb els canvis geològics i climàtics. Alguns d’aquests paisatges han estat gravats a les salines del Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella (Alacant); a Hverir (Islàndia), una zona d’intensa activitat volcànica i geotèrmica; a la llacuna glacial de Jökulsárlón (Islàndia), i sota la lent d’un microscopi. Diferents realitats que provoquen canvis i es veuen afectades les unes per les altres, sumant-hi l’activitat humana, en diverses escales temporals. Els escenaris virtuals ens porten a llocs especulatius que, al costat dels textos, aborden múltiples dimensions de la nostra experiència de la realitat: la memòria, el temps i els territoris futurs, el codi i la imatge (abstracta, glitchejada), les partícules fonamentals i l’univers. Uxuwell reflexiona, així, sobre la nostra percepció de l’espaitemps, partint del concepte d’Umwelt de Jakob von Uexküll.
Aquesta obra es presenta al Centre d’Art Tecla Sala amb la col·laboració de Loop Barcelona i ha estat produïda en el marc del programa Suport a la Creació’20 de la Fundació “la Caixa”.

Pedro Torres (Brasil, 1982) viu i treballa a Barcelona, on és artista resident a Hangar. La seva pràctica artística és multidisciplinària i aborda qüestions relacionades amb els conceptes del temps, la distància, la memòria, el llenguatge i la imatge. Recentment ha exposat a Aragon Park II (Madrid), The Green Parrot (Barcelona) i Casal Solleric (Palma). Algunes de les seves obres i publicacions formen part de diverses col·leccions: Madrid Abierto, Fundación Botín, Blueproject Foundation, olorVISUAL, International Center of Photography (Nova York), Col·lecció de Llibres d’Artista de la Universitat Politècnica de València i altres col·leccions privades.

Concepció, direcció i edició d’Uxuwell: Pedro Torres
Disseny visual de RV: Lucas Gutiérrez
So: Unai Lazcano
Textos: Pedro Torres
Traducció: la correccional
Veus: Pedro Torres i Barbara Held
Enregistrament de veu: La Isla Estudio

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.