Parlem amb Leonardo Padura

L’autor parlarà amb Marta Nin sobre la seva darrera novel•la, Personas decentes.

Leonardo Padura conversarà amb Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, sobre Personas decentes (Tusquets, 2022), la darrera entrega de la sèrie protagonitzada pel detectiu Mario Conde. Una novel•la al voltant de l’assassinat d’un exdirigent del govern cubà en un moment de màxima efervescència a l’illa a causa de la visita de Barack Obama.

Conde descobrirà que el mort tenia molts enemics, ja que havia fet de censor perquè els artistes no es desviessin de les consignes de la Revolució. Un home dèspota i cruel que havia acabat amb la carrera de molts artistes que no havien volgut plegar-se a les extorsions. Quan uns dies després troben segon cadàver assassinat amb el mateix mètode, el detectiu haurà de descobrir si les dues morts estan relacionades i què hi ha darrere d’aquests assassinats.

Leonardo Padura (La Habana, 1955), Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2015 pel conjunt de la seva obra, ha rebut el reconeixement internacional per les novel•les protagonitzades pel detectiu Mario Conde: Pasado perfectoVientos de cuaresmaMáscarasPaisaje de otoñoAdiós, HemingwayLa neblina del ayerLa cola de la serpiente i La transparencia del tiempo. Una obra traduïda a diverses llengües que ha estat reconeguda amb diversos guardons, com ara el Premi Café Gijón, el Premi Dashiell Hammett, el Premi de les Illes, el Premi Brigada 21 o el Premi de Novel•la Històrica Barcino.

Hi col•labora: Tusquets Editores i Casa Amèrica Catalunya.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.