Parlem amb Damon Galgut

Damon Galgut presenta La promesa, un original i commovedora novel·la guanyadora del premi Booker 2021, considerada com una de les millors obres literàries en llengua anglesa de la darrera dècada.

Els Swart són una família blanca que viu des de fa generacions a una granja als afores de Pretòria, a Sud-àfrica. Després de la mort de la mare, es reuneixen tots per al funeral a la casa familiar. Amor i Anton, dos dels seus fills, rebutgen el que la família representa i no obliden la promesa que el seu pare va fer a la seva mare poc abans de morir: que Salome, la dona negra que porta treballant tota la vida per a ells i que la va cuidar en els seus últims dies, podria quedar-se amb la petita casa on sempre ha viscut. Però el temps passa i la promesa no es compleix.

La narració segueix els passos dels Swart al llarg de més de tres dècades; a través de la minuciosa exploració dels membres de la família i els seus conflictes, Galgut ens parla també dels canvis polítics i socials del país després de la segregació racial.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.