Parlem amb Åsne Seierstad

A càrrec d’Åsne Seierstad i Núria Juanico.

Åsne Seierstad presenta Utoya. Un dels nostres, la crònica d’una tragèdia que va sacsejar el món: la història d’Anders Breivik i la massacre a Noruega. Una obra, aclamada per la crítica, d’una de les gran figures del periodisme europeu.

El 22 de juliol de 2011, Anders Breivik va fer explotar una bomba davant de l’oficina del primer ministre noruec, al centre d’Oslo. Tot seguit se’n va anar a l’illa boscosa d’Utøya i va matar seixanta-nou persones, la majoria adolescents i joves. La periodista Åsne Seierstad narra la història d’aquell dia fatídic i de les seves conseqüències. Per què Breivik, un noi amb talent d’un barri ric d’Oslo va assassinar tanta gent? I com un país reconegut pel seu pacifisme va fer front a aquella matança? Seierstad recorre l’insòlit camí que va acabar convertint Breivik en un terrorista i escriu també sobre les seves víctimes.

Åsne Seierstad és una de les corresponsals de guerra més ben considerades d’Europa. Pels seus reportatges de Kosovo, Txetxènia i l’Afganistan, ha rebut reconeixements nacionals i internacionals, com ara el prestigiós Free Speech Award. Viu a Oslo. És autora, entre d’altres, d’El llibreter de Kabul (2004), guardonat amb el premi dels llibreters noruecs i traduït a una dotzena de llengües. Utoya. Un dels nostres, ha inspirat la pel·lícula de Netflix, 22 de julio.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.