«Memento» de Christopher Nolan. Projecció i xerrada amb José Luis Trejo

El Leonard, mirant d’evitar l’assassinat de la seva dona, pateix un cop al cap que li provoca una pèrdua de memòria a curt termini. La seva memòria queda malmesa fins al punt que aquest és l’últim record que té del passat, i es converteix també en la seva obsessió. A través de notes tatuades al seu cos i fotografies instantànies, el Leonard duu a terme la investigació de l’assassinat de la seva dona.

Memento, Christopher Nolan, 2000, Estats Units, 115’, VOSC

Aquesta va ser la segona pel·lícula que va dirigir Christopher Nolan, nominada als premis Oscar per millor guió original i millor muntatge. És la primera de tota una sèrie de pel·lícules dirigides per l’autor que han triomfat a la indústria de Hollywood a causa de l’originalitat i complexitat de les trames.

Memento, el director juga amb l’estructura temporal de la pel·lícula per crear un relat que l’espectador ha d’anar recomponent, com si fos un puzle. Cada acció i cada diàleg és una pista per resoldre el trencaclosques que suposa la pel·lícula, que no se’ns desvela completament fins al final. És, sens dubte, una d’aquelles obres que no deixa ningú indiferent.

Després de la projecció hi haurà una xerrada oberta al públic a càrrec de José Luis Trejo (científic director del grup Neurogènesi de l’Instituto Cajal, CSIC)

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.