La Festa del Grafisme

Dotze anys després, la Festa del Grafisme es trasllada del seu hàbitat natural, Portbou, a BAU, col·laborador històric del certamen gràcies a la implicació de Jaume Pujagut i Òscar Guayabero.

El 17 i 18 de setembre el centre acollirà una trobada que enguany girarà al voltant de la relació entre art i disseny i que inclou conferències, tallers i exposicions.

La Festa comptarà amb una exposició interactiva inspirada en els projectes de l’artista multidisciplinari italià Enzo Mari, i amb alguns dels treballs infogràfics del periodista i especialista en visualització de dades Jaime Serra. Una visita guiada per totes dues donarà el tret de sortida a la jornada.

D’altra banda, entre els ponents convidats hi haurà l’arquitecte i expert en disseny Juli Capella, el polifacètic Manel Valls, la doctora en Comunicació Maider Zulueta, i el mateix Jaime Serra.

També hi haurà una sèrie de xerrades breus, les Experiències, que comptaran amb David Ricart, alumni de BAU, artista i dissenyador; Pink Morro, alter ego de Raúl Ramos, un dissenyador gràfic transformat en artista punk; i el col·lectiu Leftovers, format per les dissenyadores Mireia Domènech, Sílvia Yryela i Núria Vila.

Posteriorment, es presentarà una edició més extensa de Mundos Paralelos, un projecte en construcció presentat per primer cop el 2018.

La Festa retrà homenatge a la dissenyadora gràfica i pintora Cecília Bofarull (1976-2022) amb un taller participatiu dedicat a la seva figura. L’apartat de tallers també oferirà al públic des de la possibilitat de fabricar paper amb Lluis Morera, a dibuixar amb Laura Klamburg o treballar amb fusta i tipografies amb Joan Pujagut.

La trobada es clourà el diumenge a les 13:00 amb un vermut musical a la botiga de discos del Poblenou Ultra-Local Records.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.