Inauguració “Temps zero” de David Jiménez i Juan Gómez Bárcena

En aquesta exposició el fotògraf David Jiménez fa servir la fotografia com a mitjà per desarticular allò que crèiem saber sobre la realitat i reconstruir-la amb una sintaxi pròpia.

«Temps zero» no és només una bateria d’imatges aïllades. Com altres projectes de David Jiménez, les fotografies s’han unit seguint la recepta d’una alquímia secreta, un joc de permutacions aparentment atzaroses que contenen una certa saviesa ancestral i un cert fulgor poètic. Les ramificacions d’un llampec que es confonen amb les arrels d’un arbre; l’orografia del palmell d’una mà que evoca la desolació d’un paisatge; finestres que semblen —que potser són— ulls amb les parpelles closes. Ressonen, en el silenci de les fotografies que lentament van succeint-se davant dels nostres ulls, metàfores i paradoxes, i també preguntes.

Les imatges de la projecció estan acompanyades de la locució d’un fragment de la novel·la Lo demás es aire, de Juan Gómez Bárcena. L’obra de l’escriptor càntabre comparteix moltes de les obsessions del treball fotogràfic de David Jiménez, com ara la reflexió sobre el temps, l’estranyament de la realitat o l’establiment de vincles poètics entre èpoques diverses.

Audiovisual realitzat per David Jiménez amb el suport de Biblioteques de Barcelona, la Comunidad de Madrid i el Museo Universidad de Navarra.

Fotointerpretacions és una exposició que, des del 2005, estimula el diàleg entre la fotografia i la literatura.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.