Inauguració exposició “In The Garden: Subterráneo”

La primera gran exposició individual de l’artista anglesa Blanche Ellis, In The Garden: Subterráneo, tindrà lloc al barri més viu de Barcelona, el Raval, a la recentment renovada Galeria Atelier Güell. L’espectacle s’inaugura a les 19h el 29 de setembre i s’allarga fins l’1 d’octubre. Les obres d’art, en olis i tècniques mixtes, atrauran el visitant pel camí del jardí cap a un món estrany i bell, poblat d’escenes i criatures fosques i folklòriques.

 

En aquesta exposició les imatges emergeixen de l’observació i la imaginació en forma de jardí, un espai orgànic de creixement i desintegració infinit, que sovint van de la mà i són indestriables l’un de l’altre. Sota l’aspecte eteri i ornamental del jardí hi ha el gir apretat i inconscient de les arrels i les roques, on rau el que és animal i invisible i d’on l’instint, irreversiblement, aflora. La Blanche viatja, amb la seva obra, entre les capes de foscor i de llum, entre la consciència i la inconsciència, entre allò humà, animal, vegetal que relliga tots els altres elements.

 

Les sèries exposades, com Mythologies i Mares Salvatges, contenen exploracions de la natura humano-animal i dels aspectes no-civilitzats de la feminitat sota del vel civilitzat. És part realisme i part paisatge oníric, i s’inspira en el gènere literari del realisme màgic, en els relats folklòrics i en els moviments invisibles i interiors de l’experiència que no pren forma fins que l’inventem i n’hi donem.

 

Com a artista multidisciplinària, Blanche Ellis crea les seves obres visuals en el context de la poesia, el moviment i la música. Movent-se lliurement entre mitjans i superfícies, entre l’abstracció i la figuració, entreteixeix la il·lustració, la pintura, el collage i els fragments dels seus propis poemes, pensaments o notes, manuscrites o escrites a màquina. Aquest caràcter juganer amb els materials genera una presència tàctil i convida a l’observador a endinsar-se al procés creatiu, marcat per l’associació onírica i la vivacitat amb què l’artista es proposa “jugar com els nens, seriosament”.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.