Homenatge a Vicenç Pagès Jordà

A càrrec de Josep Lluch, Miquel Berga, Anna Ballbona i Adrià Pujol.

Biblioteques de Barcelona i Edicions Proa organitzen una taula rodona per homenatjar l’escriptor i crític Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963 – Torroella de Montgrí, 2022). Josep Lluch, editor de Proa, conversarà sobre la figura i l’obra de l’autor amb Miquel Berga, assagista i escriptor, Anna Ballbona, escriptora i periodista, i Adrià Pujol, escriptor i traductor. Al final de l’acte, els quatre ponents llegiran textos de Vicenç Pagès Jordà.

Vicenç Pagès Jordà va guanyar la Biennal de Barcelona en l’apartat de literatura als 25 anys. L’any següent va aparèixer el seu primer llibre, el recull de contes Cercles d’infinites combinacions, al qual seguirien En companyia de l’altre (premi Documenta 1998) i El poeta i altres contes (premi Mercè Rodoreda 2004). Una antologia —dita tria personal— d’aquesta narrativa curta veuria la llum amb el títol Exorcismes l’any 2018. En paral•lel, va publicar les novel•les El món d’Horaci (1995, reescrita i reeditada el 2016), Carta a la reina d’Anglaterra (1997), La felicitat no és completa (premi Sant Joan 2003), Els jugadors de whist (premi Crexells 2009), Dies de frontera (premi Sant Jordi 2013) i Robinson (2017). Entre altres obres, també és autor d’assaigs sobre la lectura i l’escriptura com Un tramvia anomenat text (1998) i De Robinson Crusoe a Peter Pan: Un cànon de literatura juvenil (2006) i l’assaig memorialístic personal i generacional Memòria vintage: del primer home a la Lluna a Pulp Fiction (2020).

Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.