FLUX SUMMA 2022 sessió 8: Tres

Projecció vídeos + col·loqui, amb la presència de Gat i Antonio Puertas

Aquesta sessió de Flux Summa està dedicada a l’artista multidisciplinari, investigador sonor i músic Tres (1956-2016), del qual ens centrarem en la faceta musical amb una selecció de fragments dels seus concerts gravats entre 1991 i 2012.

La indagació teòrica i estètica de Tres està determinada per l’interès a generar escenaris per al silenci; un treball de recerca i d’experimentació que va practicar des del 1998, en què va organitzar Muted al CCCB, una instal·lació que es va transformar en un petit festival sobre el silenci, del qual es van fer dues edicions. A partir de llavors produeix nombroses accions silencioses que tenen com a objectiu dotar el silenci de presència i investigar les seves possibilitats, entre les quals destaquen els Còctels silenciosos, els Concerts silenciosos i els Blackouts o apagaments graduals d’edificis. El 2008 realitza a la galeria Antonio de Barnola de Barcelona una nova acció titulada Maldito silencio que suposa un canvi d’orientació en el seu treball i que pretén destruir metafòricament les formes negatives de silenci. Aquesta nova fase –No más silencio– emergeix de la necessitat de considerar els molts aspectes indesitjables del silenci i de denunciar-ho com una de les principals estratègies de domini del poder.

Tres, en paral·lel als seus treballs sobre el silenci que va plasmar en moltes disciplines: pintura, escultura, fotografia, vídeo, performance, accions i art sonor, va desenvolupar un treball musical en solitari i en col·laboració amb altres músics i grups com UMBN Aleatoria, la T, Klamm, Eduardo Polonio, Gat, Zush/Tres o The Fake Druids.

Es projectaran vídeos amb una selecció de fragments dels seus concerts gravats entre 1991 i 2012, la gran majoria inèdits.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.