Festival Strenes

El festival de les estrenes musicals, tindrà lloc del 26 de març a l’01 de maig a Girona, on se celebrarà el gruix del certamen, i realitzarà una extensió de tres concerts a Barcelona durant el mes de maig.

A més a més, en aquesta edició de 10è aniversari, el festival recupera els concerts de la Pujada de Sant Domènec, un dels racons més romàntics del món segons National Geographic, també mantindrà els icònics concerts de la Catedral, i també programarà als barris gironins amb una clara intensió de descentralitzar l’oferta cultural del Barri Vell. L’Strenes també inicia un ambiciós projecte educatiu per tal d’acostar nous públics a la cultura, que enguany posarà la primera pedra realitzant xerrades amb artistes catalans als instituts gironins.

PROGRAMACIÓ GRATUÏTA:

LES MONTSES
+ GRUPS VARIS

FOTO_LES_MONTSES_copia.png

02.04 _ 11h › LA MARFÀ
ENTRADA LLIURE

Hatxe Music, és una proposta musical basada en l’estil Soul & Pop, amb Núria Madí a la percussió, i Helena Costa a la veu i a la guitarra.

Fan versions de temes tant coneguts com “Feeling Good” de Nina Simone, “Summertime” de Ella Fitzgerald, “This is a man’s world” de James Brown, “Lucha de Gigantes” de Antonio Vega, “I Follow Rivers” de Lykke li, entre d’altres

 

MS MAIKO
+ DJ TILLO

MS_MAIKO_copia.JPG

08.04 _ 19h › ESTACIÓ ESPAI JOVE
ENTRADA LLIURE

Ms Maiko és una cantant canària que fusiona les seves càlides arrels illenques amb el hip-hop, amb unes lletres enginyoses i un estil despreocupat ha sigut capaç de desenvolupar-se en diferents terrenys, no només en el rap, el seu característic timbre de veu i la seva frescor li han servit per col·laborar amb grups de la talla de Macaco, David Otero o La Pegatina.

 

HATXE MUSIC

HATXE2.jpg

08.04 _ 19:30h › PLAÇA DEL VI
ENTRADA LLIURE

Hatxe Music, és una proposta musical basada en l’estil Soul & Pop, amb Núria Madí a la percussió, i Helena Costa a la veu i a la guitarra.

Fan versions de temes tant coneguts com “Feeling Good” de Nina Simone, “Summertime” de Ella Fitzgerald, “This is a man’s world” de James Brown, “Lucha de Gigantes” de Antonio Vega, “I Follow Rivers” de Lykke li, entre d’altres.

El dia 8 d’abril les podrem veure en directe en el Festival Strenes.

 

TESA

TESA_1.jpg

08.04 _ 20h › ESTACIÓ ESPAI JOVE
ENTRADA LLIURE

Tesa ens presenta el projecte “Rap d’arrel”, en el qual es vol revitalitzar la música tradicional valenciana a través del rap. El disc barreja de manera molt encertada el rap amb la música tradicional valenciana tenint una forta incidència en el rap d’estil. Amb aquest treball es pretén, d’una banda, fer que la música tradicional arribi a un públic nou i d’altra modernitzar el discurs del folklore.

Definitivament, rap d’arrel és un espectacle atrevit, realitzat amb molta cura i que no deixa indiferent per la mescla de sonoritats més boom bap del rapmamb el so dels instruments en directe que conviuen a l’espectacle.

 

 

GRABU

grab2.jpg

09.04 _ 19:30h › PLAÇA DEL VI
ENTRADA LLIURE

Arnau Grabolosa, sota el nom artístic Grabu, és un artista i músic català que combina el jazz amb l’electrònica, expressant el seu imaginari a través dels live sessions amb loops, textures i la improvisació. Amb això, Grabu vol intentar renovar la idea de la Live Session, convertint tota la seva música en directe.
Grabu és un viatge cap a un lloc on encara ningú sap on és, però tothom sap que l’arribada ni el lloc és el més important. El més important, és el recorregut.

 

SALAZAR
+ KIDS FROM MARS

DSC_1906_Noemi_Elias_salazar.jpg

29.04 _ 18h › PUJADA SANT DOMÈNEC
ENTRADA LLIURE

Per entendre la singularitat i la idiosincràcia de Salazar, només cal veure la distancia que separa els seus dos components: els 1.000 km que hi ha entre Salamanca i Sant Feliu de Guíxols, que no són cap obstacle, on no hi ha cap dubte de la química que hi ha a l’escoltar el fruit d’aquesta insòlita unió.

Un discurs contundent, Salazar és ràbia que t’empodera, que enlluerna clarobscurs, que sacseja la teva ànima i alhora pot ser l’amant més tendre.

 

RENALDO & CLARA TRIO
+ LAL’BA

rc1.jpg

30.04 _ 19h › PUJADA SANT DOMÈNEC
ENTRADA LLIURE

Renaldo & Clara, el projecte liderat per Clara Viñals, torna amb L’amor fa calor, un disc que recordarem com l’ascens definitiu del seu pop cap a un nou cim. Si quedaven pocs dubtes respecte al talent de Renaldo & Clara, amb L’amor fa calor s’han dissipat per complet. Aquest nou disc desprèn confiança i atreviment, i suposa una evolució en tots els sentits. Les noves cançons estan plenes d’originals lletres que oscil·len entre una honestedat desarmant i la ironia més punxant.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.