Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST)

La sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), tindrà lloc del 21 al 29 d’abril, i celebrarà, un cop més, diverses activitats paral·leles al voltant de la programació oficial relacionades amb el cinema i la literatura.

Entre elles, s’emmarca la presentació exclusiva de les primeres imatges de les noves pel·lícules dels directors Alberto Rodríguez Jaime Rosales i dues activitats relacionades amb nous llançaments literaris.

Mentre que la presentació de les primeres imatges tindrà lloc als Cinemes Verdi (C/ Verdi, 32), seu principal del festival, les presentacions dels llibres de cinema tindran lloc a les entitats col·laboradores del BCN FILM FEST, com ho són FNAC Casa Seat.

Totes les activitats són gratuïtes i d’accés lliure (algunes amb previ enregistrament) fins a completar aforament.

 

PRESENTACIÓ PRIMERES IMATGES
“MODELO 77” I “GIRASOLES SILVESTRES”
Dimecres 27 d’abril als Cinemes Verdi – (C/ Verdi, 32)
18:30h – Activitat en castellà

De la mateixa manera que en edicions anteriors del festival amb Isabel Coixet, Rodrigo Sorogoyen o Benito Zambrano, el BCN FILM FEST acollirà la presentació en exclusiva de les primeres imatges dels propers treballs de dos destacats directors del nostre país: Alberto Rodríguez i Jaime Rosales.

Director de pel·lícules com “El hombre de las mil caras” o “Grupo 7”, Rodríguez presentarà al festival MODELO 77, que ha escrit de nou al costat del seu coguionista habitual, Rafael Cobos. La pel·lícula, protagonitzada per Miguel Herrán (“Hasta el cielo”) i Javier Gutiérrez, que torna a treballar amb el director després de l’èxit de “La isla mínima”, que es va alçar amb 10 Goyas i la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià, està ambientada en la coneguda presó de Barcelona i narra una història d’amistat, solidaritat i llibertat, inspirada en fets reals.

Per una altra banda, Rosales, els treballs del qual han rebut reconeixements com el Goya a la Millor Pel·lícula i al Millor Director amb “La Soledad” o que ha participat en el Festival de Cannes amb “Hermosa juventud” o “Petra”, presenta GIRASOLES SILVESTRES, la seva setena pel·lícula, protagonitzada per la guanyadora del Goya Anna Castillo (“Mediterráneo”“La Llamada”) i Oriol Pla (“Petra”“Incerta glòria”). La cinta segueix a la Julia, una jove de 22 anys i mare de dos nens, en un viatge personal a la cerca de la seva felicitat i la de la seva família.

Després de la presentació, els directors faran un petit col·loqui amb el públic, moderat per la Directora del BCN FILM FEST, la periodista i crítica de cinema, Conxita Casanovas.

Per a assistir a l’acte és necessari reservar una entrada gratuïta per la sessió.

CLICA AQUÍ PER A RESERVAR LA TEVA ENTRADA GRATUÏTA PER A L’ACTE

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL·LA: “ESTIMAT PABLO”
Dimarts 26 d’abril a l’Auditori FNAC L’illa Diagonal
18:30h – Activitat en català
En col·laboració amb el grup editorial
 Penguin Random House

La guionista i escriptora Maria Jaén, responsable entre altres obres de la novel·la “La dona discreta” o del guió de “La vampira de Barcelona” presentarà en el marc del BCN FILM FEST el seu nou projecte al públic. Una novel·la d’amor i d’exili on es recupera la figura de la violoncel·lista Francesca Vidal, dona i companya de vida del músic Pau Casals, sovint ignorada o subestimada a les biografies de l’artista. Amb una escriptura plena d’emoció, l’autora retorna a Vidal la seva veu silenciada i reivindica el seu rol fonamental al costat de Pau Casals.

ACCÉS LLIURE SENSE INSCRIPCIÓ FINS A COMPLETAR AFORAMENT
CLICA AQUÍ PER CONÈIXER TOTA LA INFORMACIÓ DE L’ESDEVENIMENT

 

CURTS ESCAC

Una selecció de 10 curtmetratges de joves realitzadors proposada per l’ESCAC, en la que els treballs de l’alumnat seleccionat competiran pel Premi ESCAC al Millor Curtmetratge.

 • EL SABER PERDER
  de Marc Puig Biel
  Per un jove com en Max l’estiu segueix sent aquella època de l’any on les preocupacions desapareixen i només queda gaudir de les vacances i del temps lliure.
 • HACERSE EL MUERTO
  de David Bustos
  El Marcel i la seva mare viuen ocults en una casa abandonada, lluny de la societat. Davant l’avorriment, el Marcel li dona la benvinguda a un nou company de jocs.
 • LA MORT PETITA
  de Júlia Coldwell Serra
  L’Adela es veurà obligada a fer front a una nova realitat quan la seva mare comença a mostrar els primers senyals de demència.
 • LA PERRERA
  de Emilio López Azuaga
  Ale, un noi de 18 anys sense cap ambició de futur, passa els dies perdut entre alcohol, delinqüència i drogues.
 • MALAMAR
  de Clàudia Turró Gómez
  La Júlia torna a casa seva per a celebrar l’aniversari de la seva mare. Amb aquest retrobament, l’aparició d’un antic conflicte fa evident la barrera generacional que les separa.
 • CUENTA ATRÁS
  de Júlia Marcos
  Hashim és un jove marroquí que ha sigut detingut per la policia. Ell forma part d’un grup d’amics que comparteixen la vida al barri, així com les seves dificultats.
 • ENTRETERRESTRES
  de Lucas Parra
  Espanya, 1977. La Mari, una mestressa de casa de 50 anys insatisfeta amb la seva vida, té una gran devoció pels extraterrestreses i es passa els dies llegint revistes d’ovnis.
 • Première Mundial
  HOSTE
  de Nil Manrique
  Un hombre vive aislado de la sociedad en una casa rural.
 • NÀDIA
  de Sofia Farré
  La Nàdia, una model de divuit anys absorbida pel món de la moda i l’exhibicionisme a les xarxes socials, vol operar-se una petita deformitat que té a les orelles.
 • Première Mundial
  PETITES MORTS
  de Valèria Cuní
  La Judith és una nena que vol jugar amb els seus companys de classe i fer activitats als caps de setmana amb els seus pares. Però tant a l’escola com a casa se sent apartada.

 

 

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.