Festival Django L’H: Concert de Jazz Manouche

El Festival Django L’H neix el 2010, l’any del centenari del naixement de Django Reinhardt, com a homenatge a aquest geni de la música i està dedicat íntegrament al jazz manouche. És l’únic festival dedicat a aquest estil en tot l’estat espanyol.

L’Hospitalet acull aquest certamen que se celebra durant el mes de novembre i la ciutat s’ha convertit en punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d’arreu del món.

El jazz manouche o gipsy swing neix d’un encontre màgic: el de Django Reinhardt, el gran guitarrista manouche, amb el jazz americà dels anys 30.

Si el jazz manouche li oferia un espai de llibertat i expressió com la improvisació, Django va donar a aquesta música els colors particulars, el fraseig i el virtuosisme propi de la música gitana. Avui en dia, el jazz manouche és una música de ple dret, amb les seves pròpies característiques de l’estil i les infinites variacions, i amb cada vegada més públic que l’escolten i músics que l’interpreten.

Col·laboren l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA) i l’Asociación de Músicos i Aficionados al Jazz Manouche (AMAJM).

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.