‘Festival de Nadal’ de Barcelona

El ‘Festival de Nadal’ tindrà lloc a plaça de Catalunya entre el 18 i el 30 de desembre. Epicentre del festival, durant tretze dies s’hi podrà trobar un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries (matins, tardes i vespres) i per a tota mena de públic: propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. L’espai de plaça Catalunya és un projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma que desplegarà una escenografia nadalenca que omplirà l’espai de calidesa. La plaça acollirà més de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més de 100 sessions i activitats, i 120 artistes a l’escenari i compta amb la implicació d’entitats públiques, associatives, cooperatives i privades de la ciutat.

Als vespres a la plaça Catalunya Tants Nadals farà un recorregut per les Barcelones del passat amb cinema i música en directe. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Enguany la plaça Universitat s’afegeix a la proposta d’activitats del ‘Festival de Nadal’ amb Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona de l’estudi Domestic Data Streamers. Estarà instal·lada del 18 al 30 de desembre i oberta de 10h a 22h tots els dies. Es tracta d’una instal·lació interactiva que converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives. Una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.

Com es construirà aquest conte col·lectiu?
Els 3 portals distribuïts per la plaça Universitat plantejaran cada dia preguntes dicotòmiques al voltant d’un tema nadalenc com, per exemple, els regals, els àpats o el Cap d’Any. Per contribuir al conte, els visitants hauran de triar la resposta que més els representi travessant els portals que amb un comptador registraran el vot. Les respostes majoritàries modificaran en temps real el text dinàmic que es mostra en dues grans pantalles a l’entrada i sortida de la instal·lació. Al final de cada jornada, el text es guardarà i se sumarà als fragments dels dies anteriors, generant en el seu conjunt un conte que pugui reflectir la diversitat social i cultural dels habitants de la ciutat i les diferents formes que aquests tenen de gaudir el Nadal.

Domestic Data Streamers és un estudi amb seu a Barcelona creat el 2013. Plantegen el repte de transformar dades en sistemes i experiències interactives. Amb un bagatge ampli en nous mitjans, psicologia, storytelling i disseny d’interacció, juguen entre els límits de les arts, la ciència i les dades per explorar i crear nous llenguatges.

Els Sons de Nadal portaran 100 concerts gratuïts a tots els districtes de la ciutat, amb més de 40 formacions locals i intèrprets de jazz, indie, pop, flamenc, ambient i clàssica. Un programa fet amb la complicitat de Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, el Taller de Músics i el Conservatori Liceu.

En conjunt, una proposta cultural de Nadal elaborada amb la complicitat del sector del comerç, els mercats i la restauració que es desplega en espais centrals i de referència de la ciutat, però també arreu dels seus 10 districtes. Una programació extensiva i descentralitzada que posa en relleu la creativitat i el talent del teixit cultural i artístic local.

FESTIVAL DE NADAL
DEL 18 AL 30 DE DESEMBRE

Plaça Catalunya
Del 18 al 30 de desembre
Nadal en família (d’11h a 14h)
Welcome Christmas (17:30h)
Arts de carrer (18h)
Tants Nadals (19h i 21h)
Música (20h)

Plaça Universitat
Del 18 al 30 de desembre
Bon(s) Nadal(s), Domestic Data Streamers
De 10h a 22h

Districtes
Del 17 al 30 de desembre
Sons de Nadal

PLAÇA CATALUNYA
NADAL EN FAMÍLIA · ARTS DE CARRER! (en complicitat amb FiraTàrrega, Trapezi i Sismògraf) · MÚSICA · TANTS NADALS

Aiala · Andrea Motis trio · Animalia Inc · Aura · B1N0 · Cathy Berthel · Cia. Maduixa · Clara Gispert · Clic Clac · Cobosmika · El Culturista · Hip Horns Brass Collective · Joan Català · Kolektiv Lapso Cirk · Memi Sillah · Meritxell Neddermann · Núria G. Lorang · Pàgines de Nadal · Puck i la seva troupe · Seward · The Sey Sisters · Uparte · Vulcana

PLAÇA UNIVERSITAT
BON(S) NADAL(S). CONTES REESCRITS PER LA CIUTAT DE BARCELONA
Domestic Data Streamers

SONS DE NADALS
Um programa en complicitat amb Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Taller de Músics i Conservatori del Liceu

Akkan · Anouck (col·lectiu CUTEMOBB) · Àtria Payse · B1N0 · Bòreas Ensemble · Dèlia Quartet · Eladio Reinon Trio · Ganzá · Gat trio · Glocke Brass · Groovie Thrusdays · Hermanos Cubero · Irene Reig · Itzipa · Lidia Mora & Ruselito · Maio · Marc Suárez · Marian Barahona trio · Marta Duran · Mélodie Gimard · Mezzo Quartet · Miqui Puig · Nicòmac · Publio Delgado trio · Quartet Cassadó · Quartet Momentum · Quartet Sannois · Quartet Veus del Nadal · Rai Castells trio · Renaldo & Clara · Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero trio · Sabina Witt & Andreu Zaragoza · Sara Terraza & The Black Sheep · Struggle Brass · Swing Sing Song · The Free Fall Band · The Swing cats · Therematic ·  Trio Albada · Trio Nadalies · Vicens Martín, Gemma Abrié & Paco Weht trio · Yehosua Escobedo

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *