Festival Acrobates. Bluets, amb Míriam Cano i Chini

Blau, de l’anglès blue, que vol dir tristesa. Bluets (l’Altra Editorial, 2021). Els blauets, una petita flor, retalls de blau i de dol. El Blau obsessiona l’escriptora nord-americana Maggie Nelson, que desgrana, en aquest conjunt de textos breus, la seva relació amb aquest color, però també ens explica, d’una manera íntima i descarnada el desamor que està travessant. La traductora al català de Bluets, Míriam Cano, ens en dirà en veu alta una selecció de fragments, que aniran des del lapislàtzuli fins al dolor de la pèrdua i l’enyor.

Míriam Cano ha publicat els poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), guanyador del premi Martí Dot 2012, Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (laBreu Edicions, 2020). També és autora del conte La Comuna de París, dins el volum conjunt Cremen Cels (laBreu Edicions, 2017) amb Martí Sales i Antònia Vicens. Ha traduït una selecció de poemes d’Emily Dickinson (Bèsties 15. Dickinson, Edicions Poncianes, 2017) i Cartes a un Amic Alemany, d’Albert Camus (Lleonard Muntaner Ed., 2019). Ha col·laborat en diversos mitjans culturals catalans com a articulista i periodista literària i forma part del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix els seminaris de lectura i creació poètica.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.