Festes del Tura. La festa Major d’Olot

Les Festes del Tura són considerades unes de les festes majors més importants de les comarques gironines i, per extensió, de tot Catalunya.

Hi ha tres característiques que les defineixen: són festes gratuïtespopulars i al carrer.

Les primeres notícies d’aquestes festes populars daten del 1636. Actualment, les Festes de la Mare de Déu del Tura, seguint el model vigent des de mitjans del segle XIX se celebren pels volts del 7 i 8 de setembre.

És en aquests dies tan assenyalats que la faràndula olotina formada pels gegants, els nans i els cavallets surten als carrers de la ciutat. Els Gegants d’Olot són, sens dubte, les figures més emblemàtiques d’aquestes celebracions i que s’encarreguen d’executar un ball preparat fins a l’últim detall, de gran solemnitat.

Aquí podeu consultar el programa de Festes del Tura 2022

 

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.