Festa Major Granollers 2022

Granollers tornarà a tenyir-se de blanc i blau. Després de dos anys, torna la Festa Major de Blancs i Blaus de sempre, tal com la coneixem, amb més de 200 activitats programades per la Comissió de Festa Major (formada per Blancs, Blaus i Ajuntament) i les entitats de la ciutat.

Aquest dimarts a la tarda, a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, s’ha fet la presentació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2022. Del 20 al 28 d’agost, carrers, places i parcs de Granollers es convertiran en escenari per aglutinar la nodrida programació cultural i festiva. Es recuperen els actes litúrgics i de competició, tornant a posar a prova l’enginy de les colles de Blancs i Blaus.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha explicat que «retornem. Retorna la festa als carrers de Granollers després de dos anys molt complicats, que no han estat gens fàcils per les entitats i les colles». L’alcaldessa i la regidora de Cultura, Maria Villegas, han coincidit a donar les gràcies a totes les persones, colles, entitats de cultura tradicional i popular i equip tècnic que fa possible la festa.

L’acte de presentació ha servit també per desvelar la imatge d’aquesta edició de la Festa Major. La dissenyadora granollerina, Eva Salayet, és l’autora de la imatge, una il·lustració que reflecteix el dinamisme, la diversitat i la singularitat de la Festa Major de Blancs i Blaus. Salayet ha explicat que ha volgut plasmar «la gent, la festa que fa dos anys que ens hem perdut. Anar d’un lloc a un altre, la festa major que vull i trobo a faltar».

El relat d’enguany també tindrà segell local, a partir de la mirada i la complicitat de la cantautora i poetessa granollerina, Ivette Nadal, que podrà trobar-se al web blancsiblaus.cat(link is external) els dies 22, 27, 28 i 29 d’agost. Nadal ha explicat que «fer el relat és tot un repte. He viscut la festa major des de jove i també com a mare. Intentaré fer un relat híbrid entre un discurs més narratiu i poètic i també donar-li una espurna musical».

206 actes per a tothom

Pel que fa a la programació, algunes de les propostes destacades són les actuacions de Lildami, Miki Puig, Fundación Toni Manero, Jazzwoman, l’Orquestra Montgrins i Quim Masferrer. També hi ha tot el gruix d’actes de les colles que han explicat dalt de l’escenari de la presentació amb dues petites performances.

Així, Blancs ha escenificat una reunió de junta per presentar el fil conductor «Encenem la festa». Han agraït la feina de la colla durant aquests dos anys, han explicat que «ha estat molt difícil arribar fins aquí i els grups han fet una programació que ens farà guanyar la festa. Essència blanca, originalitat, alegria i ganes de menjar-se el carrer». La performance ha acabat amb un missatge a la colla rival: «Blaus, aquest any ho guanyarem tot. Avui nosaltres encenem la festa, no us quedeu a les fosques».

Blaus, guanyadors de la Festa Major 2019, han reproduït dalt de l’escenari una agència de viatges: Viatges Blaves. El seu fil conductor serà #visitblaus, ja que «portem dos anys sense unes vacances com el Sant Blau manda». Per això, proposen «unes vacances en família amb la teva colla a una destinació assequible, sostenible i única. Ecofriendly, kidsfriendly…». Per això han definit diversos packs vacacionals de temàtiques diverses i per a tots els públics.

Per últim, i de forma conjunta, les dues colles han presentat una novetat destacada d’aquesta festa: L’Estirada, la cervesa artesana de Blancs i Blaus i de totes les colles festives de la ciutat. Creada per a l’ocasió amb col·laboració amb els cervesers granollerins de Cervesa Sobre Tot, aquesta cervesa american blond ale es podrà trobar a les grans barres de festa major, i també a algunes de les petits, per 3 euros.

Consulta tota la informació i la programació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2022 a www.blancsiblaus.cat

 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.