Festa Major de Sant Bartomeu a Igualada

Del 22 al 29 d’agost Igualada viurà la celebració de la Festa Major de Sant Bartomeu que, aquest any, recupera totalment la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions de la Covid.

130 activitats per a tots els públics

Les visites guiades enguany ofereixen un a proposta innovadora de visita a diferents terrats de la ciutat, i com nota destacada la visita del nou Alberg de Cal Maco. La conferència institucional, la durà a terme el Dr. Josep M. Torras i Ribé a la Biblioteca Central sobre el context històric en què Igualada va comprar per 3.000 lliures l’any 1622, el domini que el monestir de Sant Cugat tenia sobre la vila i passà a dependre de l’autoritat del rei i un batlle de la seva pròpia elecció, en substitució del que nomenava el monestir.

Seran un total de 130 activitats que es desenvoluparan al llarg dels dies de la festa amb un total de 44 activitats musicals on destaquen els concerts de La Pegatina; el destacat grup de versions Di-versiones, pel dia de Sant Bartomeu; el “Va parir Tour de Flaix FM”, pel públic més adolescent i les Street Battle Show i Street Sessions Show; els populars  Lágrimas de Sangre, seguit de la sessió de Djs We are the Ones al Parc Central amb el millor reggaeton i els hits llatins del moment.

També destaca  el tribut a Lady Gaga a cal Font; l’actuació del grup mític dels anys setanta Los Diablos, també a cal Font, i el  concert de tarda i ball de nit amb La Principal de la Bisbal el diumenge de la Revetlla de les places. Les sardanes seran amb la Cobla Ciutat de Terrassa, les havaneres amb el grup Ultramar, swing amb Mon Petit Món, la cobla Almogavarenca i el concert de la Banda de Música d’Igualada.

Pel que fa als actes tradicionals, n’hi ha un total de setze, els principals amb la participació d’imatgeria de la ciutat. Destaquen la Processó del dimecres 24 d’agost, a les 19 h; La Cercavila Tradicional, el dissabte 27 d’agost, a les 18 h. La cercavila menuda el dilluns 29 d’agost a la tarda. Tornen també els Versots i el Ball parlat de la colla del Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada i la Passacalle de la vigília del Sant.

Aquest any el correfoc coordinat per Diables d’Igualada serà especial, amb més colles que mai: els Pixapólvora i el drac Bufarot; el Grup Mal Llamp amb el Flameus; els Diables d’Igualada amb la Víbria Jove d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada, amb les colles convidades del  Ball de Diables de Tarragona i el Ball de Diables del Vendrell. El dissabte al vespre els Diables d’Igualada faran el seus versots i ball parlat a la plaça de l’Ajuntament. La Diada Castellera comptarà amb la Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Moixiganguers d’Igualada.

El pregoner de la Festa Major serà el comunicador, guionista i humorista amb vincles amb Igualada, Quim Morales, veu de “L’última hora” del programa El matí de Catalunya Ràdio, que des del balcó de l’Ajuntament farà lectura del pregó i donarà pas a l’espectacle de circ Koselig.

Una de les novetats d’aquest any és el Piromusical Aqualata que retorna a l’Estadi de futbol de les Comes. Per desplaçar-s’hi hi haurà servei de bus gratuït directe des de diferents punts de la Ciutat que es poden consultar al programa d’actes que es repartirà a totes les cases a partir de la setmana vinent.

Els acte programats per la Coll@nada, compten amb un total 37 activitats, i com a novetat, cal tenir en compte que fins el dijous, les activitats nocturnes es traslladen de la plaça Pius XII al pati del Museu de la Pell. Trobareu tota la programació de la Collanada en una pàgina especial al final del programa.

També es recuperen després de dos anys sense fer-se, les Barraques de Festa Major del divendres 26 al 28 d’agost al carrer Dr. Joan Mercader, amb el Tast al Rec el divendres,  el Rrrrec Festival i el Festival Igualada Rock City 22,.

Les activitats  infantils i familiars, compten amb  15 propostes, on destaquen el “Fili busters”, de la companyia Mortelo & Manzani (Xarxa); el “Bassal Rock”, de la companyia Ambauka, que en cas de restriccions per sequera, duran a terme l’espectacle “De cap per avall”, “La different orchestra” al carrer Sant Jordi, programats per Xarxa Igualada.

Com a actes especials de la Capital de la Cultura Catalana, hi haurà la inauguració de la Petita Biblioteca del Barri de Sant Agustí amb l’espectacle “La petita festa”, i els Diàlegs Capitals, també per Festa Major, en que es parlarà de la noció de tradició, amb els antropòlegs Manuel Delgado i la igualadina M. Àngels Trias. També es recuperen els actes dirigits a la gent gran que està en residències, els “Gegants i dracs visiten la Gent Gran”.

Cal destacar l’exposició de la Biblioteca Central “Bas d’Igualada, estamper”, un recorregut per la vida i el treball de Pere Bas Vich, que va ser impressor d’Igualada. La mostra estarà comissariada per Teresa Miret. Destaca també la producció de l’Ateneu  Igualadí, “La Corte del Faraón” amb més de cent persones entre actors, cantants, ballarins i músics, que  pugen a l’escenari del Teatre Municipal l’Ateneu Igualadí per celebrar la història de l’entitat i la ciutat.

 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.