Festa al carrer pels drets culturals

Barcelona atraurà la mirada internacional en matèria de drets culturals. Durant aquests dies, la zona del Paral·lel serà l’escenari on tindran lloc les jornades CULTUROPOLIS, que ens faran reflexionar entorn de la participació cultural, entesa com a un dret fonamental de les persones, a través de ponències, presentacions de projectes i un congrés acadèmic. Les jornades culminaran, el dissabte 19 de novembre, amb matinal festiva per a tots els públics a la mateixa avinguda del Paral·lel, on tindrà lloc una àmplia programació artística i comunitària relacionada amb l’exercici dels drets culturals per implicar-ne la ciutadania.

Durant la jornada del 19 de novembre, de 10 a 15 hores, l’avinguda del Paral·lel es tallarà al trànsit per poder-la omplir d’espectacles, performances, tallers i altres activitats per a tota mena de públics, inclosos els familiars. D’entre la programació es podrà gaudir d’actuacions com la de La Sra. Tomasa, amb la seva mescla de sons llatins, afrocubans, rumbers i electrònics, o Rumba All Stars, en un recital que fusionarà ritme, música i cultura popular catalana. Un xou de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona en directe, presentat per Marc Giró i que comptarà amb la participació del projecte Flamenco Queer i la il·lustradora Flavita Banana, portarà a escena un decàleg-performance sobre els drets culturals. També sobre el flamenc, l’itinerari Mundos Paralelos, que combina la mirada cultural històrica amb la performance, ens portarà de ruta pels racons al voltant del Paral·lel on aquest gènere musical ha jugat un paper significatiu.

La dansa i la literatura tenen un lloc de trobada amb les persones assistents a la festa: el taller Ballar és cosa de llibres! convida a participar en CULTUROPOLIS a través del ball i l’observació. Un ball on la nostra parella no serà una altra persona sinó un objecte amb la capacitat de transportar-nos en l’espai i el temps: un llibre. A més, la jornada festiva també inclou jocs per a infants i grans, com ara El Pati Reciclat, una zona de joc imaginativa i respectuosa que ens farà treure el nostre caràcter més lúdic amb objectes als quals donem una segona vida (o tercera o quarta…), o una cercavila popular que recorrerà el barri del Poble-sec amb motiu del desè aniversari del Centre Cultural Albareda.

CULTUROPOLIS encara portarà al Paral·lel més propostes el dissabte 19 de novembre. Una programació artística de caràcter festiu que se suma a altres activitats que tindran lloc la resta de dies de les jornades. És el cas del concert de Joana Dark, el 16 de novembre, en què l’artista presentarà el seu primer EP, l’espectacle participatiu Uti et abuto (l’ús i l’abús), de l’artista i dramaturg Roger Bernat, l’espectacle Cyberexorcismo, de la coreògrafa Núria Guiu, tots tres a la sala Paral·lel 62, o el cabaret Livid, la vida loca, amb Alba Rihe, a El Molino.

Tota la informació al web de CULTUROPOLIS.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.