Exposicions del 25 de novembre: Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, la data és una de les que més importància pren durant tot l’any amb un programa d’activitats ben extens.  Aquí teniu sis exposicions que aporten diversos punts de vista a la reflexió col·lectiva de la jornada:

Referent és nom de dona
CC Can Verdaguer Fins al 26/11/2022
CC Sarrià Fins al 31/12/2022
La mirada crítica de l’artista pictòrica Montserrat Anguiano recorre diverses feminitats afrodescendents rellevants en la història. L’exposició mostra un recull dels retrats de divuit superheroïnes i les històries respectives. La seva visibilitat reforça l’autoafirmació i empoderament d’altres dones dins la lluita contra la discriminació per raons de gènere i color de la pell.

Lliures i sense por
CC Urgell
Fins al 30/11/2022
Què són les violències sexuals, com es poden identificar, quines causes tenen i com es pot reaccionar? L’exposició reivindica el dret de llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat i està pensada com a recurs formatiu.

Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món
CC Tomasa Cuevas – Les Corts
Fins al 30/11/2022
Quines són les realitats de moltes dones que no són escoltades, representades i ni tan sols situades en un món d’homes que les agredeix, les silencia i les oculta? L’Institut Català de les Dones cedeix aquest seguit de retrats de dones, dones i més dones que lluiten dia rere dia contra un patriarcat que les oprimeix des de la forma fins al fons de les pròpies entranyes.

Behave
CC Pati Llimona
Fins al 12/12/2022
Utilitzant el drag i el transformisme, la Marina es qüestiona la incomoditat que li suposa utilitzar només els termes home i dona per descriure la identitat de una persona. A través d’autoretrats i reflexions corporals l’artista reivindica les identitats queer i no binàries, i rebutja el binarisme imposat en la societat.

Cuerpofobia
CC Barceloneta
Del 24/11 al 29/12/2022
La violència estètica és una de les violències socials més present i normalitzada a la nostra societat, basada  en la pressió i imposició d’uns cànons de bellesa inabastables, malgrat el risc físic i mental que comporta. És una violència històricament aplicada i que es fonamenta en quatre formes principals: el sexisme, el racisme, la gerontofòbia i la grassofòbia.

On van elles II
CC Convent Sant Agustí
Fins al 30/12/2022
Aquesta exposició, que forma part del projecte itinerant d’art contemporani Temporals, es qüestiona sobra la forma de la feminitat avui en dia. El col·lectiu Venecia Flúor ha creat una metodologia de treball a partir del folklore per obtenir poemes i faules entorn dels arquetips de la dona, que han plasmat en formats musicals d’estructura poètica popular, però amb ritmes electrònics amb l’objectiu de crear diàleg i obrir un imaginari audiovisual de possibilitats per extreure una idea fluida i mutable del que s’entén com a femení.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.