Exposició “Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari”

El Ministeri de Cultura i Esports organitza l’exposició “Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari”. La mostra està formada per 65 obres procedents de la Fundació Vasarely d’Aix-en-Provence i de diverses col·leccions privades d’Andorra i França.

L’exposició presenta l’esperit exuberant de Victor Vasarely, artista plàstic francès d’origen hongarès (Pécs, 1906 – París, 1997), considerat el pare de l’art òptic. Els comissaris de l’exposició, Henry Périer, crític d’art, i Pierre Vasarely, president de la Fundació Vasarely, treuen a la llum l’obra d’aquest immens creador, l’evolució de les seves recerques i el virtuosisme del seu gest. A través de més de seixanta obres es revelen diverses facetes de la seva producció, des del grafisme publicitari dels inicis fins a les estructures còsmiques que marquen l’apogeu dels seus experiments cinètics. Totes se centren en un art accessible per a tothom i en la utopia d’una societat impregnada d’art.  Així doncs, al llarg de les sales i els temes, (re)descobrirem un artista fonamental dels anys 1960 i 1970, l’art del qual continua present avui en la cultura popular.

Aquesta exposició és fruit de la col·laboració amb la Fundació Vasarely, amb seu a Aix-en-Provence  i creada i finançada per Victor i Claire Vasarely amb els seus propis fons. Té com a seu un edifici avantguardista, el Centre Arquitectònic d’Aix-en-Provence, inaugurat el 14 de febrer de 1976. Es tracta de la veritable culminació de la recerca plàstica de Victor Vasarely, ja que el centre, concebut com una obra «luminocinètica», és el resultat de tota una vida de treball sobre la integració de l’art a la ciutat. Conté 44 integracions monumentals realitzades amb materials i tècniques diversos, susceptibles de participar en la ciutat policroma de la felicitat, i més de tres-centes obres i documents originals de l’artista.

Organitza: Ministeri de Cultura i Esports

Col·labora: Fundació Vasarely

Producció: Àrea d’Acció Cultural

Comissaris: Pierre Vasarely i Henry Périer

Horaris: de dimarts tarda a diumenge matí, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h

Horaris excepcionals durant la Fira d’Andorra la Vella: divendres 21 i dissabte 22, d’11 a 21 h, i diumenge 23, d’11 a 20h.

Per a més informació: acciocultural@govern.ad

______________________________________

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.