Exposició “Ramon d’Abadal i de Vinyals. Investigador de la nostra història”

El saló de les Homilies d’Organyà obre el 15 de juliol una exposició itinerant sobre la figura de l’historiador medievalista, polític i periodista Ramon d’Abadal i de Vinyals (Vic, 1888 – Barcelona, 1970) realitzada el 2020 pels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. “Ramon d’Abadal i de Vinyals. Investigador de la nostra història” mostra la trajectòria vital, professional i acadèmica de qui és considerat pare dels estudis medievalistes a Catalunya.
Amb els seus treballs, l’historiador vigatà va fixar els orígens mil·lenaris del nostre país, i la seva producció acadèmica aporta un coneixement fonamental per entendre la història política i jurídica de Catalunya a l’Edat Mitjana.
La mostra, organitzada a Solsona per l’Ajuntament i l’Arxiu Comarcal del Solsonès, es pot visitar fins al primer de setembre de dimarts a divendres de 10 a 13.30 h i de dilluns a dijous de 16 a 20 h.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.