Exposició “Les ombres i la llum”, de Hisao Suzuki

El Museu de la Garrotxa d’Olot acull l’obra fotogràfica del japonès Hisao Suzuki, considerat un dels millors fotògrafs de l’arquitectura contemporània dels darrers 30 anys. La mostra fotogràfica, organitzada per la Fundació RCR Bunka i el Museu de la Garrotxa, aplega 48 fotografies en blanc i negre dels edificis més emblemàtics de l’arquitectura internacional, així com els retrats dels seus creadors.

Les fotografies exposades formen part del Fons fotogràfic que l’artista japonès va donar, en la seva totalitat, a la Fundació RCR Bunka el 31 de març del 2021. Es va constituir com un fons especial del fons fotogràfic de la fundació i s’anomena “Col·lecció RCR Bunka, Hisao Suzuki”. La Fundació RCR Bunka – creada l’any 2013 per l’estudi d’arquitectura creativa RCR Arquitectes per donar suport a l’arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura
a tota la societat – assumeix la gestió de l’arxiu complet del fotògraf Hisao Suzuki per reunir, inventariar, custodiar i difondre’n el llegat.

Hisao Suzuki, afincat a Catalunya des de fa anys, ha esdevingut un dels fotògrafs més influents de l’arquitectura contemporània. Aquesta és la primera exposició d’Hisao Suzuki en tota la seva trajectòria. Es podrà veure al Museu de la Garrotxa d’Olot fins el dia 15 d’agost.

L’arxiu donat a la Fundació RCR Bunka conté 46.000 fotografies d’arquitectura contemporània mundial des del 1986, i inclou retrats d’arquitectes i compositors musicals, 30.000 en pel·lícula de gran format, i des del 2014 fins a l’actualitat (i treballs encara en curs), 15.000 fotografies en format digital. A més d’aquesta col·lecció d’arquitectura i retrats, hi ha un interessant conjunt de 1.000 fotografies d’esglésies romàniques, modernisme i cuina.
És considerat l’arxiu fotogràfic d’arquitectura contemporània dels darrers 30 anys, més important del món.

 

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.