Exposició ‘Emmascarats’

La sala Ruïnes del Centre Cívic Pati Llimona acull l’exposició Emmascarats, de Ferran Padró. Es tracta d’un treball de fotoperiodisme que posa el focus en les persones viuen en els centres d’acollida i en el col·lectiu de treballadors que les acompanyen.

El treball ha estat realitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona a l’interior de l’Equipament Integral Nou Barris, de titularitat municipal i gestionat per la Creu Roja. L’Associació Diomira, que treballa pels drets dels infants i adolescents, el va seleccionar per al concurs Clic BCN Intercultural 2020 i, prèviament, també havia estat finalista de la segona convocatòria Visualkorner – Pati Llimona.

Amb la pandèmia i la declaració de l’estat d’alarma com a mesura extraordinària per frenar els contagis, el país es va paralitzar, moltes activitats van tancar i la gent es va veure abocada al confinament domiciliari. D’aquesta forma, la llar va adquirir encara més protagonisme.

Emmascarats és, també, la història d’un confinament sense llar i un reconeixement als seus protagonistes: persones de carn i ossos, que existeixen i pateixen, que augmenten en número i, tanmateix, són sistemàticament invisibilitzades. Elles també van participar del confinament, però de forma diferent. Va ser un confinament col·lectiu, però solitari. De pijama i mascareta. D’entrar i de tornar a sortir.

I és que segons el darrer recompte de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, prop de 4.000 persones pateixen aquesta situació a Barcelona. En són gairebé 2.000 més que l’any 2008. D’aquestes, 3.046 viuen en recursos públics i privats. Això vol dir que disposen d’un sostre, però no d’una llar.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *