Drap-Art’21.

En aquesta edició tan especial del 25è aniversari del Drap-Art, a més de l’habitual convocatòria oberta, Drap-Art inclou dues exposicions comissariades i una exposició de Villa del Arte Galleries. Una d’elles està dedicada a pioners de l’art sostenible com HA Schult i Citadellarte – Fundazione Pistoletto, alguns d’ells ja morts, com Richard Hambleton aka Shadowman (un mestre de l’art urbà del calibre de Basquiat), Bigas Lluna, Rafael Bartolozzi i Lesley Yendell, als quals retem homenatge en la secció In memoriam.

L’exposició d’artistes de la convocatòria de Drap-Art, l’essència d’aquest festival, dona a conèixer any rere any, des del 1996, nous talents que treballen en l’àmbit de l’art sostenible. Artistes que reutilitzen materials en les seves obres evitant el consum de nous materials en un món ple de recursos descartats i que es preocupen per generar un canvi de rumb per a evitar l’autodestrucció de l’ésser humà, dels quals tothom hi ha d’aprendre, i ràpid.

Enguany la mostra s’ha dividit en dues, situant als artistes plàstics més lliures a El Borsí i als dissenyadors i artistes amb tècniques més artesanals a Artesania Catalunya. A més, comptem amb alguns convidats amb una llarga trajectòria en aquest àmbit.
També hem volgut incloure una altra mostra comissariada dedicada a les illes Balears. Situada a la Sala Perill. Drap-Art Illes està dedicada a 8 artistes de les illes Balears que treballen amb materials reciclats i utilitzen l’art com a eina per a la sensibilització ambiental. La transformació de les illes de paradisos verges a ecosistemes fràgils castigats per la sobreexplotació turística ha dut l’activisme de conservació de la natura a la societat civil i als artistes que hi viuen. A la Sala Perill es mostren obres d’artistes de Formentera (Anna Ametller, Sol Courreges Boné, Teresa Matilla i Jorge Traverso), Menorca (3DKE, Enric Servera i Mallorca (Laura Mart i Marcos Vidal).

Per últim, però no menys important, comptem novament amb la participació de Villa del Arte Galleries, amb Miquel Aparici i Ingravidesa Alliance al carrer de la Palla n10 i la Galeria N2 amb la cessió d’obres de Teresa Gancedo i Jorge Rodríguez-Gerada.

El festival compta també amb visites guiades a càrrec de Guiding Architects, que ens mostraran el patrimoni arquitectònic i artístic del barri, cada diumenges de 10:30 a 13 h. Es poden fer reserves en el següent Link

 

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *