Dimecres de so i cos Plom(a)

Plom(a)

hands – breath

LaKT Ensemble presenta Plom(a), una peça coreo-musical que busca relacions entre el pes i el silenci.

 

La inspiració de Plom(a) prové de l’experiència davant de l’obra Equal-Parallel: Guernica-Bengasi de Richard Serra al Museu Reina Sofía de Madrid.

“L’escultor utilitza en aquesta obra la idea del pes i l’espai, però en l’experiència de ser-hi al davant, també vaig tenir la percepció de silenci. Pes i espai són paràmetres rellevants en la dansa; mentre el silenci ho és a la música. A través de la nostra obra volem recercar relacions entre el silenci a la música i el pes a la dansa.

L’altra idea mencionada parlant de l’obra de Serra és l’espai. A l’espai podem col·locar-hi i dibuixar-hi formes que poden ser geomètriques o bé orgàniques. Aquestes formes poden ser explicades o mostrades pel moviment i la disposició dels intèrprets a l’escenari, i poden ser traslladades a la forma musical i a l’estructura mateixa de la peça. Aplicant les estructures espaials del moviment a la forma musical, podem dibuixar una línia entre un paràmetre corporal (el pes) i un element musical (el silenci).

Aquesta peça no pretén estar basada en l’obra de Serra, però aquesta s’ha mencionat per explicar la llavor d’aquesta intuïció descrita”.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.