Dimecres de so i cos. Cirerot “Âmago”

“A finals de novembre del 2020, quan gairebé tot estava aturat, vaig tenir la sort de fer un concert en streaming a l’església do Espírito Santo de Caldas de Rainha a Portugal, país on sempre m’hi sento molt ben rebut.

El so de l’església do Espírito Santo em va atrapar, de fet em va enamorar. Havia trobat l’espai on volia gravar el meu segon disc a solo i ho vaig fer al maig del 2021. El resultat va ser Âmago.

Amb el soprano buscava un encontre entre els meus referents més admirats, E. Parker, S. Reich i J.S. Bach. Tan l’harmonia com la repetició i les línies melòdiques abstractes van teixint un mantra hipnòtic que em transporta a una altra dimensió.

Amb el tenor exploro el món dels multifònics, on buscant i provant combinacions estranyes i poc convencionals amb els dits, el saxo reacciona i em descobreix nous sons, amagats al seu interior. Sons secrets que transformen l’instrument en un sintetizador modular, en una mena d’aparell electrònic.

Âmago són algunes d’aquestes variacions. Però el directe em permet jugar amb l’exploració sonora i amb la transformació constant de l’instrument. Al joc s’hi afegeixen diferents artefactes, vasos de cartró, tubs de plàstic, monedes… una escultura sonora que muta de forma constant.

Una exploració en directe per seguir evolucionant.

Desaprendre l’après. Jugar per buscar la melodia amagada que hi ha dins el caos on em perdo. Improvisar i, finalment, aturar el temps”.

Albert Cirera, saxofonista

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.