Cinema Documental Musical. Projecció de “Raving Iran”

És possible fer música house a l’Iran islàmic? Som al 2014, l’any abans que Hassan Rouhani fos elegit president de l’Iran. Els dos amics Anoosh i Arash viuen a Teheran. Com a DJ de techno, no ho tenen fàcil: les celebracions de ball amb música electrònica estan prohibides, així com la publicació i promoció de les seves remescles. Tots dos decideixen organitzar un acte de ball en què actuen com a DJ i fer-ho al desert que envolta Teheran perquè fer-ho a la ciutat seria massa perillós. No disposen de permís per a la festa i, per tant, tenen dificultats per llogar l’equipament adequat. Paral·lelament organitzen el transport dels convidats a l’acte, que es fa amb autobusos i camions. Com que els controls policials es fan regularment als carrers, els funcionaris han de ser subornats.

Anoosh i Arash produeixen música deep house amb el sobrenom de Blade&Beard. Tots dos saben que no podran fer carrera a l’Iran i per això intenten teixir ponts amb festivals de música europeus. Sorprenentment, reben una confirmació telefònica del Festival Letargia de Zuric. Una sèrie d’esdeveniments vinculats amb la policia fa que tots dos DJ comencin a plantejar-se fugir del país.

L’any 2016, el film va rebre els premis de millor documental al Filmfestival Kitzbuehel i al Zurich Film Awards.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.