Cicle Contra el Silenci

Diferents entitats del barri de la Font d’en Fargues de Barcelona, preparen un seguit d’activitats del 30 de setembre al 25 d’octubre. El cicle Contra el Silenci és un projecte creat pel grup d’Arxiu i Memòria del Casal Font d’en Fargues que ens proposa fer una mirada a les persecucions i l’extermini de persones per raons ètniques o religioses. Vol fer un crit d’alerta a la població sobre el perill creixent amb l’auge de l’extrema dreta, els feixismes i les seves formes agressives i deshumanitzadores cap a la diversitat en la societat.

Contra el Silenci neix quan els membres d’Arxiu i Memòria van trobar a l’Arxiu del Casal de la Font d’en Fargues un llibret teatral del Grup de Teatre Coverol, grup del barri amb l’adaptació del Diari d’Anne Frank amb una recerca històrica nodrida amb testimonis reals de l’Holocaust jueu datada al 1987. En aquell moment se’ls va ocòrrer recrear el muntatge adaptant-lo a la realitat actual fent un cicle, amb un seguit d’activitats que ens facin reflexionar sobre el perill dels feixismes i les conseqüències que han tingut els confinaments per causes bèl·liques, sanitàries o de qualsevol mena. Des dels jueus durant la Segona Guerra Mundial als conflictes actuals a Síria, Palestina o en qualsevol país de l’Àfrica o Sudamèrica, així

com de la repressió i crims del franquisme sobretot dels anys quaranta.

El cicle s’inaugurarà el divendres 30 de setembre amb la conferència “Crònica d’una esperança, nova adaptació escènica o treball de camp?” a càrrec de Rafael Aguilar del grup de teatre Coverol. Des de llavors i fins al dia 31 d’octubre es podrà veure l’exposició “Una mirada a l’extrema dreta més propera a la nostra realitat” amb una panoràmica del nazisme que li va tocar viure a l’Anne Frank i reportatges fotogràfics cedits pel fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs. Seguirà el divendres 7 d’octubre amb un cinefòrum sobre la pel·lícula “Sense destí”. El divendres 14 hi haurà la taula de debat “Passat i present dels feixismes d’Europa al món”. I conclourà el dissabte 22 i diumenge 23 d’octubre amb l’espectacle teatral del “Diari d’Anne Frank”, readaptat pels actuals grups de teatre del casal. Del qual també es farà una representació pels instituts del Districte d’H-G en horari lectiu.

El projecte vincula l’Associació del Casal (entitat gestora del Casal Font d’en Fargues) i diverses entitats del centre, com ara els grups de teatre TdC, Carpe Diem; el grup de cinema FFCinema, el grup fotogràfic Racó de la foto, la Coral Font d’en Fargues i l’Associació de Veïns i Veïnes Font d’en Fargues. Podeu consultar tota la programació del Cicle Contra el Silenci al web del Casal o al tríptic.

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.