Calidoscopi cultural 2022

Arriba el cicle cultural de primavera que compta amb la tasca en xarxa de tots els equipaments, serves i espais municipals del Districte de Sant Andreu. Enguany, el Calidoscopi se centra en la temàtica de Dones, humor i feminismes.

“«Les dones no fan gràcia». «Aquesta noia no m’agrada com a còmica, però està molt bona». «Per ser una tia, ets bastant graciosa». Qui no ha sentit mai comentaris així? Podríem teoritzar durant hores, incidir en fets com ara que a les dones ens eduquen per ser correctes i responsables, però mai espontànies ni gracioses. Podríem criticar que l’humor s’ha desenvolupat sempre des d’un codi masculí (i masclista) que ha determinat el constructe actual. Fins i tot podríem qüestionar-nos tots els relats humorístics que es fan des d’una posició de privilegi.

I així ho farem en aquesta edició del Calidoscopi Cultural, cicle que ens permetrà revisar tot el que coneixíem i reivindicar la necessària evolució de l’escena de l’humor actual. A través de la figura d’algunes de les còmiques més destacades, convertirem cada racó del districte de Sant Andreu en un escenari divers i de proximitat per conèixer, per aprendre i, sobretot, per riure (riure moltíssim) des d’un codi fet per dones i amb perspectiva feminista”.

Amb aquesta declaració d’intencions, formulada per la nostra comissària, la còmica Ana Polo, encetem un nou Calidoscopi cultural, un cicle que aquest any ens portarà a desmuntar tòpics i privilegis, i a reivindicar l’humor feminista. La programació s’allargarà durant els mesos d’abril i maig i inclourà propostes tan diverses com espectacles de cabaret, tallers, monòlegs, micros oberts, pòdcasts… Un ventall molt ampli de tot tipus d’iniciatives que recorreran els diferents espais i equipaments de cada barri per clamar ben fort que l’humor serà feminista o no serà!

 

El cicle Calidoscopi cultural arriba a tots els espais del Districte de Sant Andreu amb propostes molt diverses que ens faran reflexionar sobre l’humor, el feminisme i la visibilització de les dones dins del sector de la comèdia. Apunta totes les dates i inscriu-te a les activitats que més t’agradin!

Pòdcast OYE POLO des del Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella: Dimecres 4 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Teatre musical DE 9 A 5 al Centre Cívic Can Clariana Cultural (barri del Congrés-Indians): Dissabte 7 de maig a les 12 h i a les 18 h. Inscripcions aquí per al primer passi i per al segon passi. Taquilla inversa.

Taller monogràfic per a dones IMPROFEMINISMES al Centre Cívic Can Clariana Cultural: Dimarts 10 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Taller de memes amb Proyecto Una ANTIFEIXISME CUQUI al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica: Dimecres 11 de maig a les 17.30 h. Inscripcions aquí.

Teatre ELLES COSAS DE CHICAS al Centre Cívic Sant Andreu: Divendres 13 de maig a les 18.30 h. Inscripcions aquí.

Concert LAS OPINÓLOGAS: DIVINAS Y ENCONTRADAS al Centre Cívic Trinitat Vella: Divendres 13 de maig a les 20 h. Inscripcions aquí.

Teatre musical DE 9 A 5 al Centre Cívic Can Clariana Cultural (barri del Congrés-Indians): Dissabte 14 de maig a les 12 h i a les 18 h. Inscripcions aquí per al primer passi i per al segon passi. Taquilla inversa.

Pòdcast en directe EL NOU PARADIGMA, AMB NATZA FARRÉ I JUDIT MARTÍN al Casal de Barri Torre de la Sagrera: Dimecres 18 de maig a les 20 h. Inscripcions aquí.

Xerrada HUMOR I VENJANÇA amb Rocío Quillahuaman al Centre Cívic Navas: Dijous 19 de maig a les 18.30 h. Inscripcions aquí.

Teatre participatiu LAS FRITAS: HUMOR FEMINISTA al Centre Cívic Bon Pastor: Dijous 19 de maig a les 18.30 h. Inscripcions aquí.

Teatre cabaret EL CHOU DE LAS GLORIAS CABARETERAS al Centre Cívic Trinitat Vella: Dijous 19 de maig a les 19.30 h. Inscripcions aquí.

Monòleg FORASTERAS amb Romina Cocca i Irene Meneguzzi al Centre Cívic Baró de Viver: Divendres 20 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Teatre cabaret ASSASSINES al Centre Cívic Can Clariana Cultural: Dissabte 21 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Espectacle de narració DE FADES, FETILLERES I HEROÏNES al Casal de Barri Torre de la Sagrera: Dissabte 21 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Monòleg HUMOR NEGRA amb Asaari Bibang al Centre Cívic La Sagrera: Dijous 26 de maig a les 18.30 h. Inscripcions aquí.

Teatre LA POSIBILIDAD DE al Centre Cívic Bon Pastor: Divendres 27 de maig a les 19 h. Inscripcions aquí.

Monòleg FEM(HI) HUMOR a l’Espai Jove Garcilaso: Divendres 27 de maig a les 20 h. Inscripcions aquí.

Stand up comedy BRAVES al Centre Cívic Can Clariana Cultural: Divendres 3 de juny a les 19 h. Inscripcions aquí.

Improteatral IMPRODERADAS CLUB al Centre Cívic Can Clariana Cultural: Dissabte 4 de juny a les 18 h. Inscripcions aquí.

Micro obert amb les humoristes Irene Minovas i Marta Bosch a la plaça Ferran Reyes: Dijous 9 de juny a les 20 h. Inscripcions aquí.

Concert LAS OPINÓLOGAS: DIVINAS Y ENCONTRADAS al Centre Cívic La Sagrera: Divendres 10 de juny a les 18.30 h.

Taller d’expressió en clau de gènere HUMOR I RIURES EN MOVIMENT al Centre Cívic Sant Andreu: Dissabte 11 de juny a les 11.30 h. Inscripcions aquí.

Monòleg NO SOLO DUELEN LOS GOLPES, amb Pamela Palenciano al Centre Cívic Bon Pastor. Dimarts 21 de juny a les 19 h. Inscripcions aquí.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.