BCN Sports Film Festival

El millor cinema esportiu internacional torna a Barcelona amb la 12a edició del BCN Sports Film Festival. El certamen, que se celebrarà del 14 al 20 de febrer, comptarà un any més amb un format mixt, presencial i virtual, per tal d’adaptar-se a la situació de pandèmia. Les sessions presencials i les visualitzacions a través de la plataforma en línia seran gratuïtes, tot i que caldrà realitzar-ne la inscripció prèviament.

La gran novetat de la programació d’enguany serà la commemoració del 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92 amb produccions que recordaran alguns dels seus millors moments. També hi haurà espai per projeccions que faran rememorar fets històrics o que emocionaran amb l’esperit de superació d’atletes professionals.

Els films s’exhibiran en 7 seus oficials distribuïdes per la ciutat. Aquestes seran el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, els Cinemes Girona, el Museu de l’Esport Dr. Melcior Colet, el Centre Cívic El Sortidor, l’Institut Francès de Barcelona, el Centre Cívic Bon Pastor i el Centre Cívic Cotxeres de Sants.

 

Un total de 84 produccions audiovisuals

La nova edició del BCN Sports Film Festival ha comptat amb la inscripció de més de 3.000 produccions procedents de 62 països diferents. D’aquestes, se n’han seleccionat 84 per a competir a la secció oficial del certamen. En destaquen títols com Carla Suárez ‘Imbatida’, Los otros. La verdad de Miriam, Volta ‘100 anys’ o Messi, el desè art. El llistat complet es pot consultar en aquest web.

Durant tota una setmana, les persones amants del cinema i de l’esport podran gaudir de produccions audiovisuals inèdites relacionades amb referents esportius, així com d’una gran varietat de documentals o curtmetratges de ficció i d’animació per a tots els públics. Produccions que no deixaran indiferent i que posen en relleu que l’esport és un instrument per a fomentar el camí cap a una societat més compromesa.

 

Reforç del vincle entre esport i cultura

El 12è BCN Sports Film l’organitza la Fundació Barcelona Olímpica i la Federation Internationale Cinema Television Sportifs (FICTS), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Així mateix, un dels principals objectius del festival és apropar el món audiovisual de temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors i directores de cinema, així com productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives, un espai de diàleg que faciliti l’intercanvi de coneixement entre professionals del sector.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.