Amb So de Cobla, el Festival de Cobla de Catalunya

Enguany, del 2 al 6 d’agost, Amb So de Cobla, el Festival de Cobla de Catalunya, compleix la seva sisena edició amb la voluntat de consolidar un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

El festival es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana. Així mateix, Amb So de Cobla també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb So de Cobla se celebra per sisè any a Palamós, municipi que compta amb l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, amb molta tradició i amb moltes ganes d’innovar, i que va inspirar la creació del festival, conscients que a Catalunya no hi havia cap esdeveniment cultural d’aquest tipus dedicat exclusivament al so de la cobla.

Després de dues edicions marcades per les restriccions per la Covid-19, la sisena edició pretén tornar al format habitual.

Amb So de Cobla el Festival de Cobla de Catalunya que es va iniciar el’any 2017 arriba a la sisena edició amb la consolidació d’un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col•laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Amb So de Cobla vol transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats, nous ritmes. Vol obrir-los a tot el ventall de combinacions possibles, amb la intencionalitat de difondre la música de cobla més enllà de les audicions de sardanes i expressar-ne la sonoritat dels seus instruments fora de la pròpia formació de cobla convencional.

Amb So de Cobla busca obrir-se a nous públics posant en valor la música popular i tradicional. L’essencial és el so peculiar, singular, genuí, diferenciat.

Amb So de Cobla busca l’abast temporal i territorial més enllà de Palamós, la ciutat que l’acull, amb la programació a altres poblacions i activitats fora de les dates pròpies del festival.

Amb So de Cobla es presenta amb tres eixos vertebradors: la difusió amb el programa de concerts, la producció d’un nou espectacle i de diversos temes creats per a ser estrenats al festival, i la formació professional de la mà de diversos músics de cobla de primera fila que impartiran una masterclass.

 

PROGRAMACIÓ GRATUÏTA:

OMAC

Image

Dimarts 2 d’agost – 22h

Pl. Josep Sarquella

Cobla Maricel + In Crescendo + Anna d’Ivori

Image

Dijous 4 d’agost – 22h

Pl. Josep Sarquella

Raph Dumas amb Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona & CobosMika

Image

Dissabte 6 d’agost – 22h

Pl. Josep Sarquella

Cobla Bisbal Jove

Image

Divendres 5 d’agost – 19h

Pl. Catalunya

La Cobla Rossellonesa

Image

Dijous 4 d’agost – 19h

Pl. Catalunya

ZA! & La Transmegacobla

Image

Divendres 5 d’agost – 22h

Pl. Josep Sarqu

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest formulari recull, a més del vostre comentari, el vostre nom, email i consentiment, per tal que puguem fer seguiment dels comentaris rebuts al web. Per tal d'enviar un comentari, heu d'haver llegit i acceptat la nostra política de privadesa, on hi trobareu tota la informació sobre on, com i per què emmagatzemem aquestes dades i sobre com exercir els vostres drets.