La setena edició del cicle dona a conèixer el valor artístic de músics emergents

Tornen Els Vespres d’hivern. Torna l’aposta de la Universitat pels artistes emergents. Un any més, cultura i música al cor de la UB: els concerts d’aquest cicle, projectes amb molta personalitat i de gran valor artístic, tindran lloc al Paranimf de l’Edifici Històric, un dels salons d’actes més espectaculars de la ciutat.

Gaudirem de la frescor escènica de Flamenco Queer; del folk de la irlandesa Brigid Mae Power; de les cançons senzilles de la felanitxera Maria Hein, i del piano preciosista de Nil Ciuró. Projectes que revisiten l’arrel folklòrica i l’actualitzen amb una visió feminista interseccional.

L’èxit d’assistència de les edicions anteriors fa evident que el cicle s’ha convertit en tot un referent a la ciutat.

La programació és a càrrec de la cooperativa L’Afluent, que també s’encarrega de la direcció artística del Barcelona Acció Musical (BAM) a les festes de la Mercè. Es manté, doncs, l’esperit arriscat, obert i transversal del cicle, i se n’amplia la visió amb la incorporació de l’equip curador de continguts.

Els concerts, que són gratuïts, tindran lloc tots els divendres de febrer en horari vespertí. Per reservar entrades, que es lliuraran a partir del 20 de gener de manera esglaonada i fins a completar l’aforament, cal accedir al web del cicle: ub.edu/vespres.

Les mesures sanitàries relatives a la COVID-19 s’actualitzaran i comunicaran pels canals oficials d’Els Vespres d’hivern.

Concerts:

4 de febrer. Flamenco Queer (invitacions disponibles a partir del 20 de gener). Agafant com a punt de partida la identitat tradicional, reivindiquen la inclusivitat del flamenc i recorden que, a començaments del segle xxi, la comunitat queer, transvestida i flamenca va confluir als barris del Raval i el Poble-sec.

11 de febrer. Brigid Mae Power (invitacions disponibles a partir del 27 de gener).

La pintora i cantautora irlandesa, resident a Londres, presenta el seu tercer àlbum, Head above the water, acompanyada del multiinstrumentista Peter Broderick, productor del disc.

18 de febrer. Maria Hein (invitacions disponibles a partir del 3 de febrer).

La jove de Felanitx debuta amb Continent i contingut (Hidden Track Records): deu cançons en les quals acumula pensaments, problemes, dubtes i certeses, com una tassa que ha començat a sobreeixir i necessita deixar córrer l’aigua.

25 de febrer. Nil Ciuró (invitacions disponibles a partir del 10 de febrer).

Pianista, compositor i productor que fusiona el minimalisme, la música contemporània i l’experimentació. Celebra la publicació del corprenedor Oversoul, editat pel segell suec 1631 Recordings.

Informació pràctica resumida

Dates: 4, 11, 18 i 25 de febrer de 2022

Artistes: Flamenco Queer, Brigid Mae Power, Maria Hein, Nil Ciuró

Horari: 19:30 obertura de portes. 20:00 inici concert

Reserves: ub.edu/vespres

Ubicació: Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Gran Via de les Corts Catalanes, 585,. Barcelona. Paranimf (1a planta, entrada pel vestíbul principal)