Vols apadrinar un llibre excepcional?

La Universitat de Barcelona conserva un important fons patrimonial de més de 130.000 volums, custodiat al CRAI Biblioteca de Fons Antic. Com que moltes d’aquestes obres s’han de restaurar, i ara enceten una campanya de micromecenatge per a la restauració de dues edicions singulars d’aquest valuosíssim fons.

Ars magna lucis et umbrae in decem libros digesta,un tractat científic d’Athanasius Kircher del 1646de gran riquesa visual.Parla científicament de la llum des de les perspectives de la física i l’astronomia. Destaca el gravat inicial, de gran bellesa, així com els nombrosos gràfics, taules i gravats.

Relations de divers voyages curieux qui n’ont point esté publieés, et qu’on a traduit ou tiré des originaux,un llibre de viatges excepcional editat el 1696. Melchisédech Thévenot recopila manuscrits de viatgers d’arreu del món i els il·lustra amb gravats de flora, fauna o indumentària; amb reproduccions de sistemes d’escriptura, i amb mapes geogràfics.

L’any passat, 63 donants van aconseguir la restauració de tres obres úniques.

Si penses que no es pot malmetre aquest patrimoni bibliogràfic, fes la teva aportació! Recorda que gaudeixes d’avantatges fiscals i que pots recuperar fins a un 80 % de l’import avançat.

Consulta-ho a mecenes.ub.edu/apadrinaunllibre i ajuda’ns a aconseguir-ho!