Què passa quan posem al mateix sac dues activitats tant de moda com el cinema i fer punt? I si hi afegim un documental sobre el consum massiu de peces de roba, i un taller de ganxet? I si a més hi trobem gent meravellosa de totes les edats? És possible i a més gratuït. Es tracta del Cineknitting: Amb llicència per tricotar! Al Centre Cívic Vila Urània de Gràcia.

Vaig tenir la sort d’assistir-hi i participar tricotant un projecte que estic començant. Bon ambient amb persones que ja havien assistit a edicions anteriors i altres de noves com una servidora. Entre els assistents s’hi entreveia un parell d’homes que van fer de l’esdeveniment una activitat mixta i molt agradable.

Primerament i com a mode d’obsequi –o per utilitzar-los durant la trobada- es va repartir un parell de cabdells de llana per persona gràcies a la col·laboració de Katia. Després es va projectar un documental en VO en col·laboració també amb la Week Mobil Barcelona que duia el títol The Next Black del festival In-Edit. El contingut de la pel·lícula es dividia en varis capítols:

-Chapter 1: Dissenyadors de roba que creen models per Lady Gaga i altres artistes.

-Chapter 2: Producció en massa i Fast Fashion.

-Chapter 3: Roba Intel·ligent per atletes i esportistes.

-Chapter 4: Consum apropiat de la compra de la roba.

-Chapter 5: Contaminació dels tints del teixit.

-Chapter 6: Responsabilitat amb la roba: Reduir, reciclar i reutilitzar.

-Chapter 7: Arreglar i reparar la roba en comptes de comprar-la.

-Chapter 8: Dissenyadors: Create ourselves i peces úniques.

Cada capítol, en definitiva, permetia una reflexió a mode individual pel que fa el consum i la compra massiva de roba; Per exemple els efectes que aquesta té en el canvi climàtic i en el medi ambient.

La idea era tricotar al mateix temps que es mirava la pel·lícula, però era impossible no quedar-se absort en les reflexions i argumentacions que proporcionaven els testimonis del documental.

Seguidament, es va fer un taller de crochet amb Lalanalu on ens van donar instruccions per crear un cactus de fil. Jo no vaig poder aconseguir l’objectiu de fer-lo, però s’ha de dir que va ser interessant i molt entretingut.

Recomano fermament la participació i l’assistència a les properes edicions de cineknitting. És una activitat gratuïta, relaxant i molt bona manera de conèixer persones que comparteixen una mateixa afició. S’aconsella, es riu i es comparteix experiència. Passar una bona estona amb bona companyia fent el que t’agrada. Aquest és l’objectiu, si més no, del cineknitting.

Per a més informació us deixo adreça i enllaç. Cal inscripció prèvia per l’activitat:

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier/p/8120/cineknitting-amb-llicencia-per-tricotar

Per Clàudia García