L’última novel·la del polifacètic Marius Serra està ambientada a Hawaii al 2009, segons l’autor per dos motius: perquè aquesta data queda entremig dels seus dos viatges a l’illa i també per ser l’any de l’arribada a la presidència d’Obama que com bé sabeu és nascut a Hawaii.
Sense dubte un país amb un partit independentista amb la seva pròpia bandera i un cantautor icona, l’Izeta, havia de despertar l’interès del Marius Serra. El protagonista, Tom Rodley, periodista hawaià obsessionat amb en James Cook i en trobar el seu pare de qui no sap res des que era petit, haurà d’investigar un atemptat amb quatre víctimes mortals al Memorial Cook durant la inauguració d’un gran complex turístic.
Comptarà amb l’ajuda de dues dones, la Jane Auden, periodista de moda, i l’Anna Puig, filla d’una família catalana que ha arribat a l’illa per fer turisme amb el seus pares, el seu germà i dues tietes. Una novel·la curiosa que us transportarà a l’illa dels collarets de flors, els lei, dels balls exòtics, el Hula, però també dels còctels, del capità James Cook, del Poke, especialitat gastronòmica local o de les camises estampades, dels hippies i les pick-up.
De ben segur que amb la lectura us agafaran unes ganes boges de viatjar a Hawaii. Em consta que la novel·la ha donat peu ja a més d’una escapada.
Troba-la la xarxa de Biblioteques.
Per MªPilar Cabrerizo